Stig+Alvestad+i+vannstempling+i+prologen.+Foto%3A+Bjarte+Hetland
Stig Alvestad i vannstempling i prologen. Foto: Bjarte Hetland
Alvestad, som fortsatt løper for Wing OK, hadde nest best tid i prologen, vant med 16 sekunder i mellomdistansen og i fellestarten fikk han etter hvert en luke på 2 minutter. Utfordrerne bak tok noen flere bonussekunder på klatre- og sprintstrekka, men ikke nok til å ta igjen Alvestad. Utfordrerne Ørjan Ravndal og Glenn Tore Løland tok henholdsvis sprint- og klatretrøya.

I gutteklassen var det Jonas Klausen Espedal fra Stavanger OK som vant. Han hadde tøff konkurranse av blant annet Øystein Garsrud Tvedt fra Vaulen O-klubb som løp ut med gul ledertrøye på siste konkurranse. I denne avsluttende langdistansen med fellestart gjorde Espedal et meget bra løp og overtok ledelsen og seieren. Øystein G. Tvedt klarte likevel både klatre- og sprinttrøya.

I jenteklassen(D13-16) var det 13 år gamle Ingrid Peikli fra Sandnes som tok seieren etter å ha løpt i gul ledertrøye hele helga. Hun fikk også sprinttrøya. Veronica Øvremo fra Ålgård tok klatretrøya.

Det var Ålgård Orientering som for første gang i historien arrangerte en "Tour de Orientering" -konkurranse alla Tour de Ski og Tour de france. Konkurransen ble godt mottatt spesielt blant de unge. En konkurranse bestående av 3 delkonkurranser og innlagte sprint- og klatrestrekk gjorde konkurransen spennende for både løpere og publikum.