13 åring med sterk tid!
Niina Harkonen, Vidar 18:33 og Anders Knudsen, Tjalve 15:52 vant 5km. Bjørn Ivar Nilsen, Norden 35:14 Sidsel S. Moen 42:40 Bl-Ski vant 10 km. Årets prestasjon i Kristinaløpet var imidlertid 13 år gammel Frøy S. Evju (bildet) som noterte sterke 19.33 på 5km!
Nå med 50 bilder og 2 videoer
Deltakelsen i årets Kristinaløp ble en kjempesuksess!
Med 681 fullførende mot 489 i fjor.
En økning på hele 39%!

Se også fjorårets reportasje fra Kristinaløpet.

Løypa er nå kontrollmålt av Kondis nye autoriserte løypemåler Jørn Willy Olafsen. Det er en ganske lett løype som gjør unna det meste av oppverbakken opp til 1km.

Manglende drikkestasjoner
Årets vinner på 10km Bjørn Ivar Nilsen forteller til kondi.no at han ikke var fornøyd med manglende drikkestasjoner underveis. Et hvert løp på 10km bør ha minst en drikkestasjon, under de værforholdene som rådde på løpsdagen er dette ikke holdtbart.
Nå kommer det frem fra en av deltakerne at den sykebilen som ankom like før målområdet kom for å ta seg av en av deltakerne som kollapset rett før mål.
Se innlegg på Kondisjonsforum.

I tillegg til de 681 fullførende på 5 og 10km var det flere heat med barn som løp.
kondis.no vil anslå at det var et sted mellom 150 og 200 barn som fullførte.
Løypa har et flott parti nede på havna, som imidlertid nok kan være litt for folksomt for de raskeste. Det hele så imidlertid ut til å fungere bra.

Årets prestasjon var uten tvil 13 år gamle Frøy Skavraker Evju, Flint med 19:33. En virkelig topptid uansett værforhold.
Se mer om hva tiden innebærer under hennes bilde i bildereportasjen.

Foruten alle bildene nedenfor tar vi med Rolf Nielsen som vant klasse 70+ på tiden 23:54
det legger ham inn på 5.plass på Veteranstatstikken, men bare 27 sekunder bak bestetiden. Jevnt blant superveteranene altså!

På 5 km var kvaliteten omtrent som ifjor eller litt bedre tar vi med været i år og at løypa nå var kontrollmålt, mens den i fjor var noe for kort.

På 10km var imidlertid kvaliteten i toppen klart svakere enn året før:

Kvaliteten på 10 km klart dårligere i år.
Vinnertiden i år blant menn ville gitt 9.plass i fjor.
Vinnertiden blant kvinnene ville gitt 4.plass i fjor og var
46 sekunder bak fjorårets tid for 3.plass.

5km menn. De 15 raskeste, alle under 18 minutter.

10 Tafjord,Frida Teie IF 22:05

10 km menn. De 11 raskeste, alle under 40.

Knudsen fører an
Tron Arne Rugland gikk ut i tet oppover startbakken. Men her, rett under Slottsfjellet, har Tjalves Anders Knudsen tatt teten på fjorårsvinneren. Til slutt ble det seier til Knudsen med 3 sekunder.
Robert Hansen nr.3 totalt
Hytteplan Sport sin egen Robert Hansen vant klasse 30-39 år og ble nr.3 totalt.
Anders Eggum nr.4
Eggeum, med Noteam, ble nr.3 i klasse 17-29 år. Løperne i 17-29 år tok altså 3 av de 4 første plassene.
Haakon Pedersen nr.5 totalt
Haakon Pedersen fra Nesjar fotball vant yngste klasse: 12-16 år
Andreas Hompland klassevinner 60-69 år
Brosteinskameratenes egen Andreas Hompland jobbet hardt mot den unge Frøy men måtte gi tapt i den kampen. Klassesier ble det og 3 sekunder på den riktige siden av 20 blank.
Rolf Vermelid vinner 40-49 år
Løperen fra Stokke Il (509) vant klasse 40-49 med tiden 17:55, 5 sekunder foran Oppegårds IL Morten Gammelsæter. Her løper han sammen med Simen Gunhildstad (559) som tok 7.plass i 17-29 år.
Niina Therese Härkönen vant 5km
Niina Therese Härkönen, SK Vidar fikk revansj på Hilde Gjessing som slo henne i fjor med 3 sekunder i Kristinaløpet.
Nina var ikkesltfor opplagt før løpet etter å ha kommet rett fra reise i sin første uke i ny jobb. Det siste kolegaene sa var at de forventet at hun vant løpet.
Det gjorde hun altså.
Hilde Gjessing nr.2
Som ifjor ble det andreplass på Tjalvejenta. Nå venter ferie før hun igjen er klar for Brunlanesløpet om 2 uker. Gjessing trives godt i Vestfold hvor hun tidligere i år har vunnet både Sandefjordsløpet og Kjoseløpet.
Ragnhild H. Gerhardsen nr.3
16 år gamle Ragnhild Helene Gerhardsen, Askim Friidrett ble nr.3 totalt og vant yngste klasse 12 - 16 år på gode 19.21
Ragnhild har bl.a. vunnet Høytorp Opp de 2 siste årene. Med 19:21 sniker hun seg forbi Ingvild Breistein Svarstad 19:33 og topper 5km statistikken for jenter 16-17 år.
Frøy Skavraker Evju ble nr.4 totalt
13 år gamle Evju fra Flint tok en meget sterk 4.plass med 19:33
Frøy med årets prestasjon i Kristinaløpet
Frøy sin tid 19:33 er meget sterkt og klart den sterkeste tiden i yngste jenteklasse: 12-13 år. Vi må faktisk opp i 18-19 års klassen for å finne en bedre tid!

kondis.no slo av en prat med Frøy etter løpet og hun fortalte oss at hun egentlig driver med håndball i klubben Flint.
Hun løp sitt første løp overhodet tidligere i år da hun var med å vant med sitt lag i Slottsjellsstafetten. Kristinaløpet var hennes aller første individuelle løp.

Tiden er så god at den plasserer henne som 16 beste norske jente på 5km totalt i Norge i år!
De siste 5 årene er det bare Karianne Jevne 18.44 og Julie Bø 19.11 som har løpt under 20 minutter på 5 km av jenter i klasse 12-13 år, det skjedde i Oslo Maraton i 2006.
Bjørn Ivar Nilsen vant 10 km
I fjor ble han nr. 7 på 34:49 I år vant han på 35:14 og han sa det sjøl til kondis.no etter løpet: - Det var klart svakere felt i år.
Men som alltid: Du kan ikke slå andre enn de som stiller opp!
Erlend Bronken nr.2
Ifjor ble Bronken nr.4 i Kristinaløpet på 33:37 i år ble det andreplass med 35:54
For Bronken var det ikke varmen som gjorde at han fikk så mye svakere tid.
Han har vært skadet siden Brunlanesløpet ifjor, altså et helt år. Han satil kondis.no etter løpet at tiden samsvarte godt med intervalltreninga for tiden og var som forventet.
Yacoub Mad ble nr.3
Yacoub Mad, Oslo Frontrunners løp noe ujevnt og kunne nok ha løpt fortere men 36.24 holdt til en klar tredjeplass.
Glør Gløersen TFIK nr. 4
Glør Gløersen var godt fornøyd med klasseseieren i 40-49 år.
Tor Eivind Frøen nr.5
Tor Eivind Frøen, FIK Orion ble nr.2 i klasse 40-49
Ulrik Lolland vant 17 - 29 år
Med 37.25 ble Mosseløperen nr.6 totalt
Nilsen og Gammelsæter
Bjarne Vad Nilsen, Tønsberg FIK (1026) ble nr.3 i klasse 40-49 år på 10 km med 38:12 mens Morten Gammelsæter ble nr.2 i klasse 40 - 49 år på 5km med 18:00
Jørn Willy Olafsen nr.2 i 50-59
Olafsen, Tønsberg Triathlon Klubb, nybakt autorisert løypemåler for Kondis, tok 2.plass i 50-59 år med 41:59
Lillian Simones nr.3
Lillian Simones, BK-Ski sørget med 45:08 for å ta tredjeplassen blant kvinnene og til at BK-Ski tok 2 av de tre førsteplassene.
Christina Kvernstrøm nr.4
Christina Andreassen Kvernstrøm tok klasseseieren i 30 - 39 år med 47:10
Marit J. Resell nr.5
Med 47:43 vant Marit Johanne Resell klasse 17-29 år.
10km vinnerne
Med en ganske så bråkete bakgrunn ser vi her vinnerene på 10km Sidsel Skjæggestad Mohn og Bjørn Ivar Nilsen motta folkets hyldest.
Niina Therese Härkönen kan glise etter seieren
Hvor varmt var det?
Arne Hasvoll, Horten FIK 47:01 nr.3 i 60 - 69 år er en kar som er vant med varmen. Han er nesten like brun hele året. Men selv han så nesten ut som en klovn med hvite lepper.
Christina Kvernstrøm nr.4 i sitt eget løp
Christina deltok i Kristinaløpet som 12 åring. Deretter var det slutt på konkurreringen. Hun har drevet mye idrett etterpå men uten å ta på seg startnummer.
I år ble hun imidlertid med Høvikjoggen og så var det comeback i Kristinaløpet og det endte med fjerdeplass totalt og seier i 30-39 år.
All grunn til å være glad for Christina som nå vurderer å henge seg på Sognsvann Rundt Medsols i sommer.

kondis.no kommer med bilder fra barneløpene og videsnutter på mandag.