Geitfjellet var badet i knall sol og ypperlige motbakkeforhold idag. Totalt 846 høydemetre på 11,1km gir løperne noe å bryne seg på.

Jerry Ahrlin tok kommandoen fra start, selv om Jørn Yngve Tømmerstrand(til høyre)hang på istarten var Jerry aldri truet om seieren. Tiden 52.35 var 3.47 foran Jørn Yngve som ble best av Namdal løperne. Jørn var 19 sekunder foran Ove Haugereid(til venstre). På 4.plass fulgte Roar Brøndbo, Roar fikk noe kjenne de tøffe stigningene etter en optimistisk start i løpet. Han ble rundt 7min bak vinneren. Videre fulgte Even Kvemo, som disponerte løpet bra og var fornøyd med å ha slått ringreven Nils Ivar Wallinder med minuttet.
I dameklassa tok Laila en mer overlegen seier, da hun var hele 5.03 foran Randi Mo. Randi trives nok bedre på flatmark enn skiløper Laila som har sin forse i motene..

Løype gikk i fin motbakke opp mot toppen av Geitfjellet. Totalt 24 løpere på tid og 16 mosjonister uten tid gjennomførte kraftanstrengelsen. I tillegg var det flere tilskuere som omkranset løype i rene Tour De France stil. Det var i tillegg serpentinsvinger opp mot toppen, noe løpere i mindre grad satte pris på da

Alle løperne uttrykte stor glede for løpet, som også bør bli et fast innslag årene framveien. En god økning i deltagelsen til iår, bør også være en gulrot for Namdal som arrangerte løpet.