Fra Hans Jørgen Borgen har vi fått denne rapporten og disse bildene.

På forhånd hadde hun 14. beste tid av de som stilte på 1500 m. Etter en spesiell 1500 m i forsøket der hun for sin del åpnet rekordfort, selv om hun var langt fra de første, så klarte hun å spurte seg inn til siste finaleplass på siste runden. I forsøket hadde hun en åpning på første 300 m på 50 sek.

I finalen stilte Ingeborg uten noen forventninger og hadde alt å vinne. Men det var mange som var innstilt på å satse hardt i finalen. Ingeborg hang med som nest siste i starten og passerte likevel på under 49 sek på første 300 m. Dvs. nesten en 800 m åpning. "Jeg har alldri blitt så stiv så tidlig i et løp, til og med armene var helt stive" - kunne Ingeborg fortelle.

Britiske Louise Small som åpnet roligere og passerte Ingeborg etter ca. 600 m, en passering som var på ca. 1.48 for begge to, disponerte kanskje riktigere og kapret til slutt 5. plass. Ingeborg for sin del lå på siste plass en god stund, men når det var igjen en runde tok hun seg sammen og siktet seg innpå to afrikanske jenter som trolig hadde åpnet litt for fort. På oppløpet passerte hun begge disse to og var rett i ryggen på amerikanske Cory McGee som fikk 9. plass. Ingeborg fikk 10. plass i sin første VM-finale. Sluttiden ble 4.30,50, rett bak personlig rekord.

En svært imponerende prestasjon av jente som stort sett har trent for og konkurrert på 800 m. Nå bærer det trolig til U20 VM der hun også er kvalifisert for 800 m.

11 July 2009 - 16:30Position Bib Athlete Country Mark .
1 328 Nelly Chebet Ngeiywo KEN 4:12.76 (PB)
2 158 Gete Dima ETH 4:15.16 .
3 484 Amela Terzic SRB 4:16.71 (PB)
4 566 Chelsey Sveinsson USA 4:20.29 .
5 191 Louise Small GBR 4:22.73 .
6 300 Mutsumi Ikeda JPN 4:23.28 (PB)
7 414 Ioana Doaga ROU 4:23.65 .