Det var i år 26 kvinner og 124 menn som fullførte Fredrikstadmarka Rundt. Litt regn i morgentimene, men stort sett opphold underveis (og faktisk nesten antydning til sol) og 7-8 grader gjorde at årets deltagere fikk en fin løpetur i Fredrikstadmarka denne søndag ettermiddagen.

150 fullførende var også god økning i forhold til fjorårets 129, som igjen var økning i forhold til to år tidbake da 117 løp. Fredrikstadmarka Rundt er i vekst.

På grunn av arbeid i løypa var årets løypetrasé justert noe i forhold til tidligere år. En strekning på 1170 meter var kuttet ut mot slutten av løypa, men dette ble kompensert ved at løperne løp en tilsvarende lang runde i starten av løpet. Totalt sett ble både distansen og underlaget/terrenget samme som tidligere år, så årets tider skal derfor være sammenlignbare med tidligere års tider.

2007
Phillip+Sampson+var+en+av+150+som+kunne+nyte+naturen+i+Fredrikstadmarka+denne+s%F8ndag+ettermiddag.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Phillip Sampson var en av 150 som kunne nyte naturen i Fredrikstadmarka denne søndag ettermiddag. (Foto: Bjørn Johannessen)
Suverene vinnere - tettere om 2. plassen
Janne+Kjellberg+Johansen%2C+Fredrikstad+IF+ble+beste+kvinne+og+satte+ny+pers+i+l%F8ypa+med+1.31.15.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Janne Kjellberg Johansen, Fredrikstad IF ble beste kvinne og satte ny pers i løypa med 1.31.15. (Foto: Bjørn Johannessen)
Martin Kjäll-Ohlsson, SK Vidar var suveren vinner av herreklassen og vant med nesten seks minutters margin til nærmeste konkurrent. Janne K. Johansen, fra arrangørklubben Fredrikstad IF, var på hjemmebane enda mer suveren da hun i år løp inn som beste kvinne med 7,5 minutters margin til Hanne Nielsen som ble nummer to. Johansens vinnertid 1.31.15 var også ny pers i løypa og over minuttet raskere enn i fjor da hun kom på 2. plass.
Martin+Kj%E4ll-Ohlsson%2C+SK+Vidar+ble+beste+herre+med+1.11.47.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Martin Kjäll-Ohlsson, SK Vidar ble beste herre med 1.11.47. (Foto: Bjørn Johannessen)
Bak suverene Kjäll-Ohlsson var det imidlertid et tettere oppgjør om 2. plassen. Med unntak av den første drøye kilometeren var det Bjørn Johannessen, Halden IL som dro feltet hele veien. Med seg hadde han Eiolf Røed, Øyvind Stokseth og Henrik Ottesen. Ottesen var den første som måtte slippe, deretter Stokseth. Mens Røed fremdeles hang på.

Partiet midtveis i Fredrikstadmarka Rundt er den delen av løypa som har det mest
utfordrende terrenget med stier, røtter, stein, myr. Stokseth kunne her dra nytte av sin bakgrunn som o-løper og dro innpå Røed og Johannessen i kampen om 2. plassen. Ved Skihytta, da 6 km gjenstod, var han helt oppe i ryggen på de to forannevnte, men måtte igjen slippe i det lettløpte partiet på grusvei de siste kilometerne mot mål. Det endte dermed med en langspurt i kampen om 2. plassen der Johannessen vant foran Røed. Stokseth kom på 4. plass totalt, mens Henrik Ottesen etter hvert ble tatt igjen og forbiløpt av Kurt Matthiesen og Even Klund som kom på 5. og 6. plass med Ottesen på 7.

Begge de to foregående årene har Andreas Høye og Marianne Riddervold Kahrs vunnet Fredrikstadmarka Rundt. Ingen av dem stilte til start i årets utgave av løpet. Høye løp, og vant, imidlertid Furumomila som gikk dagen før Fredrikstadmarka.

Høyes vinnertid i Fredrikstadmarka i fjor var for øvrig 1.10.13, mens Kahrs vant på 1.24.14 i fjor. Løyperekordene tilhører fremdeles Mats Haldin og Jorunn Rekkedal og lyder 1.07.08 og 1.16.17. De ble satt i henholdsvis 2002 og 1994.
Bilder Fredrikstadmarka Rundt 11. oktober 2009
Alle foto: Bjørn Johannessen

Eiolf Røed viste solid form på våren og forsommeren med stadig nye perser i Borredalen Rundt. Men så ble han skadet og gikk mer eller mindre tre måneder uten trening. Likevel imponerte han i Fredrikstdmarka Rundt ved å henge med i kampen om 2. plassen helt til sluttspurten. Det endte med 3. plass totalt, klasseseier 40-49 år og ny pers i Fredrikstadmarka.

Kurt Matthiesen (til venstre) og Even Klund kom inn på henholdsvis 5. og 6. plass totalt.

Henrik Ottesen, Fredrikstad Skiklubb, åpnet offensivt og etter en kilometer dro han feltet som kjempet om 2. plassen bak vinner Martin Kjäll-Ohlsson. Ottesen måtte etter hvert slippe seg bakover i feltet, og kom til slutt inn på 7. plass totalt.

Hanne Nielsen fra Danmark ble nest beste kvinne totalt med 1:38:48.

Egil Hamnes løp på 1:26:32.

Marius Johansen 1:26:10.

Ola Øvstedal, Ås IL løp på 1:32:43.

Cato Haraldsen, Fredrikstad IF 1:27:46.

To tidligere innen norsk friidrett. Tor Øivind Ødegård (til venstre) og Bo Breigan har mange meritter å vise til og står bl.a. som 3. og 5. beste nordmann gjennom alle tider på 800 m. Begge deltok i Fredrikstadmarka Rundt i år, og kom inn på henholdsvis 1:37:36 og 1:41:51.

Yngste kvinnelige deltager. Charlotte Saxegård, Fredrikstad IF vant klasse 12-16 år på 1:43:00.

Morten E. Lund, Hamar Skiklubb vant klasse 45-49 år på 1:25:36.

Bjarte Ellingsen, Norsk Luftambulanse ble nummer 2 i klasse 45-49 år på 1:25:45.

Rune Arnesen, Fredrikstad IF (til venstre) kom i mål på 1:31:11, mens Dag Eirik Vågdal fikk 1:31:08. Bak til høyre ser vi Janne Johansen som ble beste kvinne totalt.

Per Viggen, Moss FK krysset mållinja etter 1:33:37 og vant klasse 60-64 år.

Tor Christian Pinås var på 1990-tallet med på å sette sitt preg på resultatlistene i Østfold. Den gang løp han for Varteig IL. Nå løper han for Fredrikstad IF og kom i mål på 1:28:25 i Fredrikstadmarka Rundt.

Kai Berg, Fredrikstad IF trives godt i Fredrikstadmarka. I år løp han på 1:28:43.

Kaja Rikheim Gulbrandsen kom på 3. plass totalt blant kvinnene på 1:40:58.

Morten Häbler, Fredrikstad IF 1:29:53.

Trond-Reidar Bukholm, Halden IL 1:39:39.

Ron-Werner Waatsveen, Fredrikstad Skiklubb 1:30:28.

Helge Rosnes 1:32:53.

Ole Guttulsrød, Ryggejoggen 1:31:43.