Løyperekorder av Bjørnar Kristensen og Wenche L. Kvæven
Bjørnar Ustad Kristensen knuste den tidligere løyperekorden i Kystløpet med over 2 minutter. Wenche Lægraid Kvæven satte også løyperekord med solid margin, og det kun tre uker etter hun løp NYC Marathon. Imponerende løping av de to vinnerne. Det ble også deltakerrekord - 164 mot 100 i fjor. Nå med enda flere bilder

Det ble en fantastisk dag for arrangørene av Kystløpet i dag, etter mye nedbør de siste døgn viste Egersund seg fra sin beste side. Løypa var fin og været og temperaturen innbød til rask løping. Deltagerrekorden fra 2008 ble også kraftig slått, ca 160 løpere i alt løp denne flotte trasen.

Bjørnar Ustad Kristensen , Norges eneste mannlige løpere i VM i Berlin i år, tok tidlig kommandoen i løpet og løp imponerende bra i denne kuperte løypa. Han kunne fortelle til kondis.no etter løpet at han hadde løpt for fullt til 8 km, men etter det fikk han føling med en skade og reduserte litt på farten.

Trond Idland, løperen som egentlig har lagt opp, la også ut i et forrykende tempo, og i nedoverbakkene tok han innpå Bjørnar. Trond løp et meget bra løp og var også under den gamle løyperekorden. Bak disse to var det en veldig kamp om 3. plassen som Ahmed Muktar Adam kapret foran Svein Ove Risa. Rett bak disse kom Egersunds egen "storløper" Torstein Tengsareid. Han forbedret sin egen tid fra 2008 med nesten 30 sekunder.

Wenche Lægraid Kvæven hadde før løpet ikke de store forhåpninger ettersom hun hadde løpt maraton for tre uker siden. I dagens løp var Wenche suveren og rollene fra NM-maraton var byttet om. Denne gang var det Wenche som vant foran Anne Jorunn Hodne, som løp inn til en 2. plass et knapt minutt Wenche. Jorunn Hadland kom på 3. plass og ble dermed også vinner av Dalane trippelen. Roger Nevland fikk det ikke helt til å stemme i dagens løp, men han hadde full kontroll på Dalanetrippelen og tok en klar seier i herreklassen.

Det var også mange mosjonister som hadde tatt turen til denne flotte løypa, som snor seg på den gamle jernbanen mellom Egersund og Hellvik. Et ekstra pluss til de mange syklister som hadde byttet ut sykkelen med joggesko, og da spesielt Dalane Sykleklubb som stilte mannsterke opp.