Toppbildet: Vinneren Kjersti Karoline Danielsen. Foto: Bjørn Vidar Lie
 

Arrangørene i Lillesand IL hadde håpet på 300 deltakere. Fullt så mange ble det ikke, men 190 er ti flere enn i fjor, da forrige deltakerrekord ble satt.

 – Med det fantastiske været, og barnepass så begge foreldrene kunne løpe, trodde jeg det skulle komme flere. Men jeg er ikke skuffa, det er jo en folkefest, dette, sier Thor Bylund, en av initiativtakerne til løpet som lørdag 13. september ble arrangert for fjerde gang. Ekstra fornøyd er han med at hele 75 barn deltok i barneløpet som gikk rundt stadion mens hovedløpene pågikk. Alle barna fikk is og medalje for innsatsen.

Langløypa mest populær
Med start og mål i Holta idrettspark i Lillesand, kunne de voksne velge mellom kort (11,7 km) og lang (15,8 km) løype. Deltakelsen var desidert størst i langløypa, der løperne er en snartur innom Lillesand sentrum før det bærer ut i flott sørlandsterreng og over heier med fantastisk utsikt. Av de 102 mennene og 15 kvinnene som fullførte var det ikke uventet Kristiansand Løperklubbs Eivind Knutsen og SK Vidars Kjersti Karoline Danielsen som var raskest med henholdsvis 1.04.11 og 1.20.39 i sluttid. Med en ettåring hjemme og en doktorgrad å fullføre blir det bare tid til tre-fire treningsturer i uka på kristiansandsjenta, som regner seg som mosjonist for tida. Sprek mosjonist, tør vi påstå.

Unge terrengtalenter
Suverent raskest av herrene i kortløypa var stortalentet Eivind Hurvenes (klasse 16-17 år) fra Kristiansand Løperklubb som gjorde unna de 11,7 temmelig kuperte kilometerne på 56 minutter. Med det var han nesten seks minutter foran det enda yngre løpertalentet Per Kristian Gauslaa fra Oddersjaa, som løp inn til soleklar seier i 13-15-årsklassen med 1.01.58. Raskest av damene var frolendingen Ingrid Bøylestad Landa, som klemte seg inn under timen med 11 sekunders margin. På andreplass fulgte lokalkjente Maria Bjerke Dalene fra Birkeland med 1.10.01.

Svalandsgubben neste
Sjøl fikk Thor Bylund en tung tur i favoritterrenget sitt.

– For å være ærlig så har jeg aldri vært så nær ved å bryte, men så tenkte jeg på alle de som har som mål å slå meg. Da ville det vært dårlig gjort hvis det sto «brutt» på resultatlista, sa han etter å ha gjort unna 15,8-kilometeren på 1.40.06. Det holdt til en 59. plass i herreklassen.

– Nå er det Gubben neste?

– Ja, men da må jeg ta rev i seila, skal det bli noe greie på det, for detta var så tungt, atte …
 

Olasheiløpet_Vinnertroika_kvinner_640.jpgVINNERTROIKA: Vinneren i langløypa, Kjersti Karoline Danielsen fra SK Vidar, flankert av toer Wenche Lægreid Kveven fra Sirdal Skilag og treer Ingrid Ukkelberg fra Marnardal Krypeklubb. (FOTO: BJØRN VIDAR LIE)

Olasheiloepet_Flott_terreng_700.jpg
FLOTT TERRENG: Olasheiløpet går for det meste på fine stier, men løperne er også innom ei og annen myr, for ikke å glemme bergpartiene med storslått utsikt. Her tar damevinner Kjersti Karoline Danielsen jobben som «lokomotiv» over ei myr. (FOTO: BJØRN STORMOEN)

Olasheiloepet_Sprek_mosjonist_640.jpgSPREK MOSJONIST: – Jeg får tid til å trene bare to til fire ganger i uka, så jeg er jo langt fra i form, men det er gøy likevel, smiler Kjersti Karoline Danielsen, som tok en temmelig suveren seier i dameklassen i langløypa. (FOTO: BJØRN VIDAR LIE)

Olasheiloepet_Fornoeyd_tross_alt_700.jpg
FORNØYD, TROSS ALT: Han skulle gjerne sett flere deltakere på startstreken, og gikk sjøl på en real smell ute i løypa, men alt i alt var Thor Bylund fornøyd med årets løperfest i Lillesandsskogene. (FOTO: BJØRN VIDAR LIE)