Vegmuseumsløpet arrangeres som navnet sier, i den flotte parken til Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen.  Løypa er 3,5 km, en lettløpt trasé inne på museumsområdet. Løypa kroker seg rundt om på stier og grusveiene i området. Terrenget er godt utnyttet med passering over og under bruer. Løpet arrangeres av Vegvesenet BIL i samarbeid med Litrim. Løpet er blitt arrangert hvert år siden 1993 – årets løp er derfor det 24. i rekken.

Vegmuseumsløpet var det 8 i årets Sørdalskarusell. Olympiaparkløpet 7. september er det neste løpet i karusellen.

Resultatene

Ingrid Taarud fra Lillehammer Skiklub (1) ble vinner av yngste jenteklasse K 0-15 år, 12 sekunder foran Julie Egeberg Moger (124), også fra Lillehammer Skiklub. Her ser vi de to jentene omtrent midtveis i løpet, der de løper sammen med Lars Even Markrud (131) fra Teamsport1/Lillehammer i klasse M 40-49 og Geir Haugen, Vingar i M 50-59.

Det var flotte løpsforhold og lettløpte stier inne på museumsområdet til Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen. Her ser vi raskeste jente, Marit Østvang, som leder en gruppe med bare mannlige løpere omtrent midtveis i løpet.

Geir Strandbakke (80) Lillehammer Skiklub har det som vane å vinne klasse M 50-59 år i de fleste løpene i Sørdalskarusellen. Vegmuseumsløpet ble ikke noe unntak. Her løper han sammen med Vegar Hattestad Jensen fra Ørje IL, som ble nr. 2 i klasse M 30-39 år.

Per Martin Johansen (76), som representerer FYK, har deltatt i 40 løp på rad i Sørdalkarusellen - i Vegmuseumsløpet ble det 8. løpet for sesongen. Denne gangen ble han nr. 3 i klasse M 50-59 år. Her leder han en gruppe sterke løpere fra begge kjønn. Bak følger Geir Morten Brandhaug (201) fra Roterud IL nr. 2 i klasse M 40-49 år, Sondre Haugen (34) fra Team Parkettpartner nr. 6 i M 40-49, Hege Skari (161) Lillehammer Skiklub vinner av K 40-49 år og Katie Reynolds (180) fra Lillehammer ble vinner av K 16-29 år.

Erik Toftaker (167), Lillehammer fotballklubb, ble vinner av yngste gutteklasse M 0-15 år.Her ligger han foran Simen Næss Berge (29) fra Lillehammer, som ble nr. 2 i klasse M 16-29 år.

Det var folksomt i løypa. Her ser vi unge Tuva Bondesson (2) fra Lillehammer svømmeklubb i klasse K 0-15 år leder en gruppe eldre løpere, foran Kristen Rusaanes (187) Lismarka Skilag i M 40-49 år, Erling Moe (121) ØTI i M 30-39 år, og Dag Storm Henriksen (65) i M 40-49 år.

Far og sønn. Amerikanske Michael Myers (74) fra USA i klasse M 50-59 år fullførte Vegmuseumsløpet i flott stil sammen med sin sønn Martin Myers (118) i klasse 0-15 år. Her løper de forbi den gamle kiosken fra Åsteløkken, som er flyttet til Norsk vegmuseum ved Hunderfossen.