Heming Leira (56) har vært medlem av Kondis siden 1983 og startet i 1998 opp kondis.no. Før det hadde han jobbet 23 år i Postverket. Leira er initiativtaker til Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen. Som løper har han notert resultater på alt fra 100 m til maraton hvor bestetiden er 2.34.24

 
Vignett-kondiskommentaren.jpg
Med påsken kommer de aller fredeligste dagene. Dette er den aller beste tida på året, synes jeg. Oslo ikler seg en ro som kun matches av 1. og 2. juledag, men da er vi inne i den mørke og kalde tida. Med våren og påskefridagene tar folk fri fra både jag og mas og en får tid til å pleie de virkelig gode verdiene.
 
Ikke skal det kjøpes, ikke skal det jobbes knallhardt. Er en flink, trenger en ikke sette altfor mye på programmet. En kan bare la tiden sveve av gårde. Har bekkene åpnet seg, kan en leke Ole Brumm pinneleken og  følge pinnen flyte nedover elven og under den hvite broen til den kommer frem på den andre siden.

Noen  kondisjonister tar fri fra alt annet og konsentrer seg om bare det å trene sammen med andre på treningsleir. Et eldorado for en treningsglad. 

Andre kondisjonister lar påskefridagene være et siste ligge-i-hengekøya og ikke gjøre noe som helst. Lade opp til harde treningsprogrammer, treningsuker og seriøse og krevende konkurranser. Sjøl for mange av de som jobber, er det en fin tid. En kan få jobbe i rolige omgivelser en ellers aldri får.

Oslo viser seg i disse dagene fra sin aller beste side. Hovedstaden byr på noe så ekslusivt som at en kan gå å rusle i snøfrie gater nesten uten trafikk eller en kan ta kolektivtrafikken opp i marka og gå inn til hyttene med servering på flott skiføre.

En kommentar skal gjerne peke på noe av det som skjer for tiden eller ha synspunkter om saker en er opptatt av. Men i denne kommentaren får du ikke det. Den er rett og slett preget av påsken og bare flyter av gårde uten noen "tunge" meningsytringer av noe slag.
 
Den er en ekte påskekommentar som du gjerne må lese med appelsin, Kvikklunsj, vørterøl og en hjemmebakt bolle på Skjennungstua. Den kan leses som en oppfordring til å fortsette å ta det langsomt og kose seg resten av påsken.

Spill "Here comes the sun" med Beatles, gi kjæresten et godt blikk, ta en tur med bestevenninnen, lek med barna, ta et glass cava på uterestaurant. Ta det lugnt, som svenskene sier.

God påske!