Kondis1808_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 8 her!

Anders Mølmen Høst har i flere år vært en av landets og verdens beste når det handler om å gå langt og fort på ski. Han har en tredjeplass fra Vasaloppet og har vunnet ungdomstrøya i Ski Classic. I sommer tok han sammenlagtseieren i rulleskicupen Guide World Classic Tour, og han er optimistisk i forkant av den nye sesongen med Ski Classic-renn: 

– Jeg har fått trent veldig bra i sommer og høst, og at jeg vant rulleskicupen i konkurranse med mange av de beste langløperne, tar jeg som et tegn på at jeg er på rett spor. Målet er å kunne kjempe om pallplasseringer i renna til vinteren – mens den store drømmen er å vinne Vasaloppet, forteller 27-åringen i intervjuet der vi også møter hans far, Håkon Høst, som er en av landets bedre veteranløpere. 

I Kondis nummer åtte blir vi også kjent med Mathilde Myhrvold som satser like friskt på langrenn som det Anders Mølmen Høst gjør. Men Gjøvik-jenta er førsteårssenior, og for henne er det vanlig langrenn det handler om. Tidligere drev hun også med friidrett, og som 16-åring løp hun 800 meteren på 2.07,30. Til Kondis forteller hun både om hvorfor hun valgte å fokusere på ski og hvordan livet er som ung, satsende skiløper.  

I serien, "21 kjappe", har Andreas Grøgaard denne gangen spurt Sondre Skjelvik om livet som langdistanseløper. Bodøværingen har hatt fin framgang i det siste, og han er faktisk en av ti kandidater som lokalavisa i Bødø har nominert til utmerkelsen "Årets bodøværing". I september løp han Berlin Marathon på 2.27.53, og han holder muligheten åpen for at han løper på 2.14 om ti år ...

Andreas Grøgaard fullfører også sin miniserie om "Kunsten å velge rett sko", og denne gangen ser han på hvilke hjelpemidler som kan tas i bruk når en sportsforretning skal prøve å finne riktig sko til kundene. 

Den store reportasjen er fra Davos der Sven Kilander og en gjeng ungdommer fra Heming har vært og testa terrengsykkeltraseene i området. De ble, for å si det mildt, ikke skuffa. 

Kondis har også i forkant av vinteren testa langrennstøy, og Kilian Jornets nye bok, "Summits of my Life" er satt under lupen. I spalten "Spør ekspertene" får du denne gangen svar på hvorfor en god del smertestillende medisin ikke står på dopinglista, og flere tips om hva du kan gjøre hvis hofteleddsbøyerne stivner under lange løp. 

I bladet finner du ellers småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser. Det er bare å glede seg! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er november-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese de siste årgangene av 
Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1808-innhold.jpg

Kondis1808_640.jpgAnders Mølmen Høst har fått trent bra i sommer og høst og gleder seg til skisesongen. (Foto: Bjørn Johannessen)