Lagstevne på Bislett.
Et lagstevne på Bislett for barn i alderen 9-12 år.
Utøverne konkurrerte i fire øvelser med stor iver og innsats, og dannet både nye og bedre bekjentskap innenfor og på tvers av lagene.

Lagkonseptet er nytt innenfor friidretten i Norge, og det var derfor spennende å se hvordan det ville bli mottatt og om det ville være gjennomførbart. Tidsskjemaet var stramt, med 248 starter på 2t og 15 min, men ble likevel overholdt med hjelp av gode funksjonærer, utøvere som var på plass og et godt planlagt arrangement.  I lengde og kule var det bare fire minutter mellom hver omgang, og dermed lite tid til venting.

De to klassene var delt inn i mindre grupper, med hver sin gruppeleder til å følge det enkelte laget dersom noen hadde spørsmål og passet på at alle visste når neste øvelse var. Etter to gjennomførte øvelser ventet også frukt og hjemmebakt bolle på alle - godt, men resulterte i at noen fikk litt hold på den avsluttende 600-meteren! Alle øvelsene ble likevel gjennomført med stil. 

Vandrepokal.
Til slutt var det Bækkelaget Tigers med Gustav Moe, Sondre Røkenes og Mats William Marrot som tok første napp i vandrepokalen - en pokal Grete Waitz vant i New York Marathon, som nå går videre til en ny generasjon idrettsglade utøvere. På premiepallen var hele Oslo representert, med utøvere fra Bækkelaget, Heming og SK Vidar. I konkurransen var det deltakere fra fem osloklubber, morsomt for arrangørene og for utøverne.

Med dette lagstevne med fokus på å ha det gøy for de yngste helt i starten av sesongen, er en av målsetningene å gi barna en så god opplevelse at de vil fortsette å konkurrere videre i sesongen. Allerede neste helg arrangerer Bækkelaget friidrettsstevne, forhåpentligvis med utøvere som hadde en god opplevelse i lagkonkurransen i dag. 

Stevnet var en del av Ung:lederprosjekt i regi av Norsk Friidrettsforbund i samarbeid med Gjensidigestiftelsen.

Mer info og flere bilder på facebook siden til Den Store Lagkonkurransen. 

Foto: Arrangør

IMG_2390 (2).jpg

IMG_2388.jpg

friidrett_MG_0175-2.jpg

friidrett_MG_0146.jpg

friidrett_MG_0121.jpg
friidrett_MG_0095.jpg

friidrettDSC_0078.jpg

friidrettDSC_0104.jpg

friidrettDSC_0176.jpg

IMG_2407.jpg

IMG_2415.jpg