Toppbildet: Xreid Hardangervidda 2013. Foto: kondis.no
 

Du kan følge deltagerne live her. Vinneren forventes å være i mål lørdag 4. juli kl 06:00. Kondis kommer med flere nytheter, intervjuer, resultater og ikke minst bilder i løpet av lørdag 5. juli.
 

IMG_20150702_195902.jpg
Målstreken er på Gaustatoppen 1880 moh. Norges mest spektakulære målstrek?


Løypa
Årets løype er litt lagt om i forhold til 2014, og det er lagt til noen få kilometer. Starten går på Ustaoset, og det starter med en lett stigning opp til et fjellplatå. Første delmål er Rauhelleren, der løperne blir servert et varmt måltid for første gang. Deretter går turen fra Rauhelleren til delmål 2 Mårbu. Mellom Mårbu og Kalhovd vil mange løpere oppleve at mørket faller på, og det vil by på sine spesielle utfordringer. På Kalhovd har deltagerne vært ute i 77 km. Løperne vil nå bevege seg i et historisk område, mellom delmål Helberghytta og Vemork, utspant det seg dramatiske hendelser under Tungtvannsaksjonen under 2. verdenskrig. Tilsutt så har deltagerne igjen en siste, krevende etappe, Vemork til Gaustatoppen.
 

Spenningen før start
Stemningen på Gaustablikk var preget av spente og nervøse deltagere. Praten gikk for det meste om løypa, og utstyr. Hva har du i drop bagen? Hvilke sko skal du bytte til, og når? Hvilke sokker? Vi snakket med noen av løperne før de gikk på bussen. - Jeg vil helst komme meg til Kalhovd før det blir mørkt, så jeg slipper å rote rundt på Vidda i mørket. Jeg håper å komme i mål på rundt 24 timer, men det kan skje mye underveis i sånne løp. Jeg gleder meg, det er veldig fint på Hardangervidda, og det blir spennende å se løypeendringene, sier Amund Totland, som deltar for 3. gang.

 

OI000025_bussko.jpg
Spent gjeng venter på bussen.
 

Aaike De Wever, Belgia:
Jeg er i Norge for første gang, og jeg vet rett og slett ikke hva som venter meg på Hardangervidda. Jeg forventer det verste, spesielt med tanke på terrenget. Jeg vet det vil bli smertefullt mot slutten, men det er halve mora.

 

 

OI000019_Ottar.jpg

Ottar Røed:

Jeg er med for andre gang. Jeg er litt spent på kneet, fikk en skade på ultraløp for 2 uker siden. Forventningene mine i dag er å komme i mål, jeg gruer og gleder meg.

 

 

 

 

 

OI000022_tiltoppenavberget.jpg
Team Til Toppen av Berget. Navn etter både mållinjen, og initiavtivtagers navn.


Torgils Eide i team Til Toppen av Berget:
Jeg er med for første gang. Jeg er litt skremt, det er sånn skrekkblandet fryd. Jeg håper å komme fram, men det er ikke godt å si. Jeg er en del av et lag, og det var en kompis som var pådriver for å melde oss på. Vi fikk plass, så da var det bare å trene da.

OI000024_leif.jpg
Leif Abrahamsen fra Romerike Ultraløperklubb gjør de siste forberedelser før start.

OI000026_teamstavanger.jpg
Et stavanger-lag som lovte å se like freshe ut når jeg møter dem på Gustatoppen for et "etter.bilde".