Kondis1310_350.jpgI Kondis nummer 10 får du møte både Maiken Caspersen Falla og hennes tvillingbror, Marius, som også satser for fullt som skiløper. Begge har de som mål å bli gode allroundskiløpere, men foreløpig har de gjort det best i sprint. 

En som ikke trengte å være sprint- eller spurtsterk for å være verdens beste langrennsløper, var Bjørn Dæhlie. I desember-nummeret av Kondis får vi bli med inn i hodet til vinnerskallen fra Nannestad. 

Vi møter også årets norske maratonmester, fremadstormende Maria Venås fra Trondheim. Hun har ifølge seg sjøl et heller ensformig treningsprogram, men det fungerer tydeligvis for henne - og kanskje også for deg? 

Den unge talentfulle mellomdistanseløperen Thomas Solberg Eide er i gang igjen etter en lengre skadeperiode. I Kondis får du vite både hva han har gjort for å holde motivasjonen oppe gjennom den tøffe tida og hvilke mål han har satt seg for kommende sesong. 

Kondis har også en reportasje fra EM terrengløp der vi får høre om Karoline Bjerkeli Grøvdals framtidige planer, både som bane- og maratonløper. 

Et større tema i Kondis nummer 10 er hva det er som gjør at vi blir slitne. Sitter trøttheten i hjertet, musklene eller hjernen? Og hva kan vi gjøre for å hanskes bedre med trøttheten?

Kondis gir skiløperne sju relevante og gode styrkeøvelser, og de får også kvalifiserte tips om hva den optimale smørekofferten bør inneholde. Vi har også testa stålsikla ski, og prøver å gi svar på om stålsikling kan være et fullgodt alternativ til tradisjonell steinsliping. 

Søkelys settes også på den mye omtalte lisenssaken. Er lisensen den julegaven mosjonsløperne aldri har ønsket seg, og som de i tillegg blir pålagt å betale for? 

Som vanlig finner du massevis av småstoff, resultater, reportasjer og tester - i alt 80 sider fulle av innhold. Er du ikke allerede Kondis-medlem, er det bare å bli det! 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 

Kondis1310_640.jpgMaiken Caspersen Falla er bare 23 år, men hun har allerede hatt mye å juble for. Nå håper hun på suksess også under OL i Sotsji. (Fotomontasje: Giampiero Sposito, Scanpix / Bjørn Johannessen (bakgrunn))