3258 meter rundt Sognsvann 
Sognsvann Rundt Medsols har tradisjon for å arrangere så enkelt som mulig på sine arrangementer Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen, alt i alt 40 løp (inklusive arrangørløpet). Slik er det også på Arrangørløpet. Det løpes en runde rundt Sognsvann, alle tar tiden sjøl og denne oppgis til tidtakerne og tidene blir lagt ut på nett.
 

Det er gratis deltakelse og en trenger ikke å melde seg på på forhånd. Arrangøren anbefaler allikevel at en melder seg på over nett da arrangørene får bedre oversikt og for løperne gir det mulighet for å vinne premier som tidtakerbrikke for SRM verdi 660.- kr eller Gavekort fra Løplabbet til verdi 500 kr. Det er KUN de som er påmeldt over nett som er med i dene trekningen.

Arrangørene oppfordrer folk til å stille på Sognsvann (100 m nedenfor Sognsvannskiosken) kl. 17:30 for premietrekning og oppvarming

HER kan en melde seg på.


DSC00606.JPG
Jeanette Grunnan og Heming Leira sto for det lettkledde innslaget i fjorårets rekordstore Arrangørløp med hele 67 fullførende deltakere.

Mot deltakerrekord?
De første årene var det mellom 3 og 19 deltakere, men så ble det hele 51 deltakere i 2013 og 67 i 2014. Arrangørene har god tro på at det kan bli deltakerrekord i år også. 

Slik startet Det Åpne Arrangørløp rundt Sognsvann
Det hele startet sommeren 2005. Arrangørene av Sognsvann Rundt Medsols (SRM) Tim Bennett og Heming Leira fant ut at de måtte ha et eget arrangørløp for SRM. Det måtte gå utenom sesongen (april-okt) og hvorfor ikke ha det på den kaldeste tida av året i januar og februar?
 
Slik ble det etter at den femte sesongen av SRM var over i oktober og vinteren var kommet, så det ble arrangørløp i slutten av januar: Løpene har blitt arrangert på onsdager, og  som på sommeren, kl.18:00
Dog forteller de historiske kilder at det første løpet nok var planlagt kl. 17:00, for dette kan vi lese i reportasjen: "Da klokken var 17.00 var det fortsatt lyst nok til å se løypa, men pga. at to av arrangørene ble sittende fast i trafikken, måtte starten utsettes med omlag 15 minutter."

Da løpet ble planlagt på sommeren var arrangørene "tøffe i trynet" og sa at de skulle løpe i bare trusa og slik ble det og slik har det vært senere. I fjor opplevde de som så på at det også blant kvinnene ble løpt lettkledt.
Den aller første vinneren ble Anders Mølmen Høst, som slo sin far (og tidligere SRM-arrangør) Håkon Høst med fem sekunder og noterte tiden 12:16.  Lise Lotte Hansen var raskeste kvinne med tiden 17:59

Det første året ble det også arrangert et løp 22. februar. Deretter har løpet vært arrangert hvert år med unntak av i 2008. Dermed er det klart for jubileum i år når det arrangeres for 10. gang

På toppbildet ser vi Tim Bennett og Heming Leira sammen med bl.a. Silja S. Amundsen (JA på trøya) og helt til høyre velkjente Sharon Broadwell, arrangør av en rekke løp og med en toppkarriere innenfor løping.
Bildet er fra 2010 og bakgrunnen til T-skjorta med JA kan du lese om her.