Tidligere samlet utøverne poeng i alle stevnene, og den som til slutt hadde samla flest poeng i ei øvelse, ble vinner av Diamond Race. Sjøl om de to siste stevnene gav doble poeng, hendte det likevel at kampen om hvem som skulle vinne, var avgjort før finalen. 

Det vil ikke skje nå. For nå handler det i de innledende rundene om å samle nok poeng til å komme til finalen. Der vil alle kvalifiserte stille likt. Vinneren av hver øvelse vil få 50 000 dollar i premie, mens like mye fordeles på resten av finalistene. Det vil også være pengepremier - med 10 000 dollar til vinnerne - i de innledende rundene. 

Hvordan dette vil slå ut med tanke på å få de beste utøverne til å stille i mange stevner, er ikke godt å si. For noen av de beste vil det kanskje holde å stille i et par-tre stevner for å bli finaleklar, men forhåpentligvis vil vi få mange spennende oppgjør både i de innledende rundene og i finalene. Det vil uansett bli et mer mesterskapspreg over de to siste stevnene - i Zürich og Brussel - enn det det har vært til nå. Der vil de som løper fortest - eller hopper høyest - også være Diamond League-vinnere. 

14 stevner inngår i Diamond League-serien, og i 2017 vil Bislett Games være det femte stevnet og gå torsdag 15. juni. Tre dager seinere er det Stockholm sin tur. De to finalene går i Zürich 24. august og i Brussel 1. september. 


Mer om konseptet på Diamond League's heimeside

Kondis-reportasjer fra Bislett Games 2016

publikum_50D0399.jpg
Rabatt på Bislett Games-billetten har i en årrekke vært en av Kondis sine medlemsfordeler, og slik vil det nok også bli når Diamond League-stevnet kommer til Oslo 15. juni. (Foto: Bjørn Johannessen) 


Les mer om Kondis' medlemsfordeler her