Stevnet går i Doha i Qatar i kveld, og det sendes direkte hos NRK fra kl. 18. Ingen norske utøvere stiller til start, men åpningsstevnet byr likevel på mange godbiter. Meraf Bahta møter bl.a. fjorårets VM-vinner på 5000 m, etiopiske Almaz Ayana og de kenyanske storløperne Vivian Cheriuiyot og Mercy Cherono. 

På 1500 meter for menn stiller selveste Asbel Kiprop opp, og han får nok tøffest motstand fra sine egne, f.eks. Elijah Manangoi og Silas Kiplagat. På 3000 m hinder for menn blir det nok enda mer kenyansk dominans. Hele 11 av de 18 påmeldte er fra Kenya, og tre av dem - Paul Koech, Ezekiel Kemboi og Jairus Birech - har tidligere løpt under 8 minutter. 

Damenes 800 m byr på et spennende gjensyn med Caster Semenya, som har vist god form på alt fra 400 til 1500 m tidligere i år. Nå møter hun Eunice Sum fra Kenya og en rekke andre kvinner som på en god dag løper under 2 blank. 

Det sjuende stevnet i Diamond League-serien går på Bislett i Oslo 9. juni, og Kondis-medlemmer kan kjøpe rabatterte billetter til Bislett Games herfra


Diamond Leagues heimeside

1_mile_Kiprop_vinner_IMG_6396.jpg
Asbel Kiprop som vant drømmemila på Bislett i fjor, er favoritt på 1500 meteren i Diamond League-stevnet i Doha i kveld. (Foto: Bjørn Johannessen)