Bringenatten opp og finale i Sparebank 1 Motbakkecup Hallingdal gikk av stabelen i realt høstvær på Nesbyen søndag 20.10. Arrangementet samlet 32 deltagere i konkurranseklassen og ca 100 stk i trimklassen.

Motbakkeløpet på Nesbyen arrangeres av Nesbyen IL, er 4,2 km langt og har 540 meters stigning totalt. Løpet ble i år arrangert for sjette gang, og for tredje gang i dagens løype. Det ble en oppskriftsmessig seier til søskenparet Marte og Kristen Mikkelsplass fra Bromma IL som begge også vant sammenlagt i motbakkecupen.

Begge satte nye løyperekorder. Kristen har vunnet alle de tre siste årene. Fjorårets løyperekord ble nå forbedret med 41 sekunder til 23:17.

Søsteren Marte satte løyperekord i kvinneklassen med tiden 28:27, som var 1:01 foran Synne Marlend Herheim's løyperekord fra i fjor.

Pallen i herreklassen: 1. Kristen Mikkelsplass (midten), 2. Bjørnar Stensrud Tyribakken (til høyre) og 3. Sondre Juven (til venstre). (Alle foto: arrangøren)
Pallen fra fjorårets løp i herreklassen. Det var nøyaktig samme pallen i år, med Kristen foran Bjørnar og Sondre. (Arrangørfoto)