- Det er mange som har etterspurt 10 km i Ecotrail Oslo, sier Marit Karlsen i Ecotrail Oslo. 20. mai neste år kommer den, og dette blir da de siste ti kilometerne av hele Ecotrail-løypa. Dermed får Ecotrail løyper på 10, 18 og 30 kilometer i tillegg til ultraløpsdistansene 45 og 80 kilometer.

- Samtidig gjør vi noen endringer på denne siste mila, inkludert nytt område for felles målgang, sier hun, men vil foreløpig ikke røpe hvor den nye målgangen kommer. 

Påmeldingen viser at 10 kilometer kan bli en populær distanse. Det er allerede 42 som har meldt seg på denne distansen etter få dager - og totalt for Ecotrail Oslo er det 1374 påmeldte pr 6.12.  Flest påmeldte er det på 18 kilometeren.

- Det gleder oss at det kommer inn påmeldinger daglig nå. For å sikre en enda bedre gjennomføring av arrangementet neste år, har vi satt et tak på totalt 4000 deltagere i 2017, sier Karlsen.

Ecotrail Oslo hjemmeside

Ecotrail Oslo på Facebook

Påmelding (ToppTid)

Det er lenge til 20. mai, så ta en titt på videoene nedenfor og se hva som venter om et halvt år. Kanskje det gir motivasjon for å trene enda litt mer i vinter: