Ingressfoto: Fra Ecotrail2013 v/ Arrangøren/Arnaud Chabanol.
 

Da jeg fortalte mine løpervenner at jeg skulle delta fikk jeg spørsmålet: Er ikke du motbakkeløper/fjelløper? Ecotrail de Paris er vel ikke noe fjelløp. Nei, men det er det nærmeste jeg kommer, og i den 30 km-løypen jeg skal løpe i Paris 21. mars er det jo over 600 m samlet stigning og mye flotte offroad-stier og turveier. Siden jeg startet å løpe lange løp i 1978 har jeg vært like mye "Ecotrailer" som Fjelløper. Jeg har praktisert det som er konseptet bak Ecotrail.

 

I de aller fleste byer jeg har besøkt rundt om i verden har jeg løpt mer rundt om i byenes parker, skoger og grøntområder enn på asfalterte veier. Ecotrail-konseptet er at man skal kunne løpe mest mulig i terreng og minst mulig på asfalt. Litt asfalt er imidlertid ikke til å unngå når mål er inne på Eiffeltårnet.
 

640_Eiffeltaarnet_FotoTomasPinås.jpg

Foto: Tomas Pinås.
 

Ecotrail de Paris ble startet i 2008, med 745 fullførende på ultradistansen 80km, etter et initiativ for å lage et trailtilbud for storbyfolk som liker trailløping. Man ville vise at det var mulig å løpe trailløp midt i verdensmetropolen Paris i flott natur og løpet ble en kjempesuksess. I fjor fullførte totalt 5.823 som fordelte seg slik på et bredt spekter av distanser / løpstilbud: 30km( 2.680) , 50km (1.527), 80km(1.320) og marsj/nordic walking 290.

 

Nytt i år er La Verticale Tour Eiffel den 20. mars, - et trappeløp med 1665 trinn opp Eiffeltårnet. Arrangøren har valgt ut kun 61 deltakere som får løpe premiereløpet . Av disse er 41 eliteutøvere.

 

For mer info om de forskjellige distansene se løpets hjemmeside: http://www.traildeparis.com/

 

640_Bringedal_ved_idyllisk_sjoe_640.FotoTomasPinås.jpg

Foto: Tomas Pinås. Jard Bringedal passerer en idyllisk innsjø på sin tur gjennom den 8 0km lange ultraløypen da han deltok i fjor. 

 

Bringedal løper med sekk og for alle distanser er det krav om å løpe med sekk.  Antall drikke-/matstasjoner er begrenset. Arrangøren bruker begrepet "semi self-sufficiency".  For hver distanse er det oppgitt et minimumskrav til hva hver deltaker må ha med seg i sekken og det er forbudt å motta mat/drikke utenfor de få drikkestasjonene. På min distanse 30 km er følgende obligatorisk: " Minimum 1 litre water supply, Food supply, A personal cup 15 cl minimum (not counting flasks), Survival blanket, Mobile phone, Proof of identity"  På 80 km må man ha med seg minst 1,5 liter drikke og i tillegg til kravene på 30 km også hodelykt og refleks.

Som motbakkeløper og fjelløper i Norge er jeg vant til å løpe med sekk. Jeg har testpakket det jeg skal ha med til start i Paris, og vekten på sekken ble 2,7kg. Det er 0,2 kg mer enn minstevekta på sekken i td. motbakkeløpet Skåla 1848 m rett Opp.
 

640_Brostein_i_hageomgivelser_Foto_Pinås.jpgFoto: Tomas Pinås. En del av løypene går også på brostein. Her gjennom frodige hager.

Det er mange nordmenn som har deltatt og de beste norske plasseringene har kommet på ultradistansen 80 km der Margrethe Løgavlen i 2013  ble nr 2 . Se reportasje på Kondis.no

I fjor ble Ninette Banoun nr 10 . Se reportasje på Kondis.no

Den 80 km lange ultraløypen i og rundt Paris går i flotte naturskjønne omgivelser hvor man passerer en rekke severdigheter under løpet som Versaille, Nasjonalmuseet, Observatoriet, Seinen, idylliske kanaler, slottsskogen, en rekke idylliske landsbyer og felles for alle løypene er at man lett får øye på løpets mål Eiffeltårnet.

Du kan fremdeles melde deg på samtlige distanser ( unntatt det nye trappeløpet opp Eiffeltårnet )  http://www.traildeparis.com/ .  Påmeldingsfristen er 6. mars

Passer ikke det kan du 23. mai delta i Ecotrail når løpskonseptet har premiere i Oslo.  Se http://ecotrailoslo.com/