Friidrettsforbundets ultraløpsutvalg vedtok 13. mai å tildele NM i terrengultra til Treungen IL, og arrangementet Telemarks Tøffaste. Dette gjelder for 81-kilometersdistansen, som går i skog og fjell rundt Treungen. Arrangementet har også 43 km, 21 km, barneløp og 10 km trimklasse.

- Dette er det andre NM på tre år for en liten klubb, som vil gi enda et lite løft til bygda. Vi tar utfordringa på strak arm, for vi har dyktige og innsatsvillige medlemmer, et topp samarbeid med Nissedal kommune og våre gode sponsorer, og fortsetter dermed arbeidet for idrett og folkehelse, som vi nå ser gode resultater av, sier styreleder i Treungen IL, Helge Reinholt.
 

Ultraløp er alt som er lenger enn maraton. Ultraløpsutvalget i Norges Friidrettsforbund har satt som kriterium at en NM-arrangør skal ha distanse mellom 60 og 100 km, samt høy kvalitet på arrangement, service, logistikk, sikkerhet, info og merking.

Ultraløping er en av landets raskest voksende idretter, og er enda større i Sverige og Danmark enn i Norge. Det er spesielt på terrengultraløp veksten er stor.


To frå Romerike Ultraløerklubb, den klubben som hadde flest deltakarar, Leif Abrahamsen og Stian Heimsvik, tett fulgt av Jostein Sirevåg frå Team Bjønn. Foto Astrid Lien. (640x421).jpg
Motiv fra fjorårets løp... svaberg er typisk i dette terrenget (arrangørfoto).
 

Tidenes første offisielle NM i terrengultra går av stabelen i Hornindal i Sogn og Fjordane i sommer. Og neste år arrangeres altså NM i Telemark. Telemarks Tøffaste 81 km har 2.700 høydemeter og går i variert terreng på ulike fjelltopper rundt 7-800 meter, langs mange vann, på fine stier og en del svaberg og myr. Tanken bak arrangementet er å være utstillingsvindu for den fine naturen i Nissedal kommune, og få fram eldgamle ferdselsveier og kulturminner.

Telemarks Tøffaste blir arrangert for fjerde gangen i år. I fjor var det 220 deltagere, med personer fra 16 ulike nasjoner.

2015: Løpefest i Treungen under Telemarks Tøffaste
2014: Telemarks Tøffaste: Rekordras i Telemarksregn
2013: Sandness og Asprusten vant 81 km

Arrangementets nettside
TT på facebook  (mye foto og video)


2014_familien_Weng_erobret_pallen.jpg

Det var mye Weng på pallen i fjorårets motbakke-NM, men det spørs om de dukker opp til neste års NM i terrengultraløp (arrangørfoto).