Søndag ble Østfold Triathlon arrangert for femte år på rad ved Tunevannet i Sarpsborg. På programmet stod både olympisk distanse/lang løype (1500 m svømming, 40 km sykling og 10 km løp) og kort løype - for dem som nøyde seg med halve den olympiske distansen. Deltagerne var relativt jevn fordelt på disse to distansene, med 148 fullførende på den lange og 171 på den korte.

Langløypa ble overlegent vunnet av Endre Espedal fra Haugesund som ledet hele veien og kom i mål på undet to timer. Dette var omtrent 3,5 minutter før nummer to, Kjell Magnus Antonsen fra Kolbotn, mens Mats Nagelsen Hansen ble nummer tre - ytterligere tre minutter bak.

I kvinneklassen ble det adskillig tettere kamp om seieren, men til slutt vant Martine Kolstad 26 sekunder foran lagvenninne Marte Ødegaard i Team Merida Tri. Agnethe Bergsaker, Skagerrak Sportsklubb ble nummer tre.

Alle resultater

lang-damevinnere_50D7581.jpg
De tre beste kvinnene i langløya: Martine Kolstad (midten) vant foran Marte Ødegaard og Agnethe Bergsaker.

lang-herrevinnere_50D7588.jpg
De tre beste menn i langløypa: Endre Espeland (midten) vant foran Kjell Magnus Antonsen (til venstre) og Mats Nagelsen Hansen.

res-lang.jpg

Kortløypa ble vunnet av Alexander Waldejer halvannet minutt foran Trond Atle Smedsrud mens Øyvind Pedersen ble nummer tre. Damevinner ble Solveig Natvig Løvseth, men med Monica Wold kun 33 sekunder bak. Mila Zaharinova ble nummer tre.

kort-vinner-kvinner_50D7087.jpg
Solveig Natvig Løvseth vant kvinneklassen i "kortløypa".

kort-damevinnere_50D7605.jpg
De tre beste kvinner i kort løype: Solveig Natvig Løvseth (i midten) vant foran Monica Wold og Mila Zaharinova.

kort-herrevinnere_50D7616.jpg
De tre beste menn i kortløypa: Alexander Waldejer vant foran Trond Atle Smedsrud og Øyvind Pedersen.

res-kort.jpg

Nytt av året var det at det ble arrangert en triatlon for barn/ungdom, pluss at det var mulig å kun løpe 5 km-løypa , kalt "Tuneløpet". På disse to arrangementene/distansene var nok ikke deltagelsen helt som arrangøren hadde håpet på, med kun fem på ungdomstriatlonen og 23 i Tuneløpet. Men dette var tross alt første år med disse to distansene på programmet, så om arrangøren velger å videreføre dette til neste år, så er det lov å håpe på bedre deltagelse.

ungdom-vinnere_50D7627.jpg
Alle de fem deltagerne i ungdomsløypa "Supersprint" ble premiert.


res-tunelopet.jpg
I det 5 km lange Tuneløpet var det Pål Oraug som vant på 17:59, mens Elin Jacobsen vant kvinneklassen på 25:13.

lop-vinner-menn_50D6238.jpg
Pål Oraug vant førsteutgaven av det 5 km lange Tuneløpet på 17:59.

lop-vinner-damer_50D6268.jpg
Elin Jacobsen vant dameklassen i Tuneløpet.

Totalt 324 fullførte en av distansene i årets utgave av Østfold Triathlon. I tillegg var det 23 fullførende i Tuneløpet. Dette var noe nedgang i forhold til de to foregående årene da det har vært 374 og 380 fullførende. Værmeldingen kan nok ta noe av skylden. På forhånd var det varslet til dels kraftig nedbør og fare for tordenvær. Dette kan nok ha skremt noen fra å delta. Det værste uværet slapp imidlertid deltagerne, tilskuerne og arrangørene unna. Selv om det var overskyet og innimellom litt regn, var det totalt sett gode forhold for kondisjonsidrett, i Sarpsborg denne søndagen.

Alle resultater

Se også bilder i Kondis sin bildebank

Arrangementets hjemmeside

Se Kondis-reportasje fra tidligere år: 
2015
2014