Omtale fra 2015-løpet: Løland og Haukøy vant første utgave av Trollheimen Fjellmaraton

 

Søndag 1. mai åpnet påmeldingen til Dynafit Trollheimen Fjellmaraton. Det lønner seg å melde seg på så fort som mulig for å sikre seg en plass i årets løp!
 

Påmelding: www.enern.com

 


Vi har hentet dette fra en pressemelding sendt ut av Enern:

STYRKEPRØVE I FJELLET

– Løypa er variert og helt unik. De tøffe bakkene er utfordrende, men samtidig sjarmerende.

Det er Malene Blikken Haukøy som mener at 2200 høydemeter over 42 kilometer er sjarmerende. Råskinnet fra Høyanger i Sogn og Fjordane liker motbakker enten det er med randoneeski eller joggesko på beina. I fjor deltok hun på nyheten Trollheimen fjellmaraton i Oppdal og vant kvinneklassen.

– Ei optimal løype som både er seig og spektakulær, men ikke verre enn at det er et arrangement for bredden, sier Haukøy og har allerede planlagt å stille til start i 2016.
 

Malene-Haukoy-2015.jpg
Malene Haukøy på Trollheimen fjellmaraton i 2015 ned Nonhøa. Foto: Martin I Dalen
 

DYNAFIT NY TITTELSPONSOR

I fjor høst stod 246 deltakere på startstreken i historiens første fjellmaraton i Oppdal, fordelt over distansene 23 kilometer og 42 kilometer. Begge med målgang i Oppdal sentrum, mens den lengste distansen startet ved Gjevilvasshytta, og halvmaratonet hadde startpunkt i Skaret. Arrangør er Enern, og daglig leder Janette Hargin innrømmer hun var spent på responsen av det nye arrangementet.

– Vi var spente på antall deltakere. Håpet var 200. Da påmeldingen passerte 150 deltakere, fryktet jeg vi ville gå tom for startnummer, smiler en fornøyd Enern-sjef. Hun er godt i gang med å planlegge årets Trollheimen fjellmaraton og er stolt over at Dynafit er gått inn som tittelsponsor.

– Det betyr mye for oss. 7blåner er ei lokal bedrift med et stort engasjement, som i tillegg bidrar med kompetanse og kunnskap inn mot et slikt arrangement. Det er vesentlig for kvaliteten på vårt fjellmaraton, sier Hargin som håper på en dobling av antall deltakere i 2016.

Den varierte løypetraseen gjør at Dynafit Trollheimen fjellmaraton er helt unikt i sitt slag i Norge. Over 80% av løypa går i høyfjellsterreng. Underlaget varierte mellom sti, grus, mose, lyng og berg. Når løypa blir lagt over skoggrensa blir traseen veldig oversiktlig.

4:43:13 timer brukte Malene Blikken Haukøy på distansen fra Gjevilvasshytta til Oppdal sentrum i 2015. Vinneren i herreklassen, Glenn Tore Løland løp inn til tiden 4:07:50, drøye to minutter før Dynafit teamløper Ola Hovdenak. Fjelløping som trening- og konkurranseform har de siste årene vist seg som en solid trend i Norge.

Antall motbakkeløp har eksplodert, mens ekstremvariantene maraton og triatlon setter påmeldingsrekorder. Det å pushe grenser er trendy. Samtidig er det å løpe i norsk natur estetisk veldig flott. Fjelløping er en slags modernisering av den norske, tradisjonelle fjellturen. Å løpe i fjellet gir en fin opplevelse, samtidig som det er kult å utfordre seg selv.
 

ola-hovdenakk-2015.jpgOla Hovdenakk i Trollheimen fjellmaraton 2015 i fantastiske omgivelser. Foto: Martin I Dalen

start-2015.jpg
Start på Gjevilvasshytta 2015. Foto: Martin I Dalen


Mer om Enern?
www.enern.com
Facebook: www.facebook.com/enernoppdal
Intagram: @enernoppdal
 

Om Enern:
Enern Oppdal arrangerer 4 arrangementshelger og 5 arrangement i løpet av året; Skienern, Randoenern, Sykkelenern, Fjellenern og Dynafit Trollheimen fjellmaraton. Det er lokale lag og organisasjoner som er ansvarlig arrangør av hvert arrangement; Snøhetta IL, Oppdal Klatre og Fjellsportklubb, Oppdal Sykkelklubb og Oppdal IL Ski & Skiskyting.

Siden oppstarten i 2007 har Enern Oppdal tilbakebetalt omtrent 2,3 millioner til lagene som er ansvarlig arrangør. Denne summen fordeles igjen på de lag og organisasjoner som deltar som funksjonærer under arrangementene. Deltakelse i et av våre arrangement vil derfor direkte støtte opp under lokale lag og organisasjoner, og deres aktivitet og rekrutteringsarbeid gjennom året.