Til tross for at refleks reduserer faren for påkjørsel med 85 prosent, er det likevel fortsatt mange som ikke benytter seg av denne livredderen.

I følge Trygg Trafikk er du uten refleks først synlig på 25-30 meters hold, mens du med refleks synes allerede på 140 meters hold dersom bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 istedenfor to sekunder til rådighet for å reagere og gjøre eventuelle tiltak. Det kan være forskjellen på liv og død. 

- Gatebelysning skaper falsk trygghet, så mange tror at det ikke er nødvendig med refleks når de befinner ser i områder med gatelys. Det er galt. Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg. Derfor er det en billig livsforsikring å alltid bruke minst én refleks når du ferdes i mørket, skriver Trygg Trafikk på sine nettsider. 

Les også artikkel og se refleksprodukter på Löplabbets hjemmesider.

Og husk at alle medlemmer av KONDIS får 15% rabatt på varene til Löplabbet.
Les om flere medlemsfordeler og meld deg inn i KONDIS her. 


Husk refleks: 35 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket, og bare fem prosent av fotgjengerne som blir påkjørt og skadet bruker refleks. De siste fem årene har i gjennomsnitt 24 fotgjengere mistet livet hvert år, og rundt 90 blir alvorlig skadet. Husk refleks! (Foto: Bjørn Johannessen)