Kondis_1_40.inddHøsten er ei fin tid for løping, og mens høstløv i fine farger ligger på bakken, løper Karoline Bjerkeli Grøvdal lett forbi. Kondis har møtt 22-åringen som har hatt sin del av både motgang og suksess. Etter en vinter og vår prega av skader har hun kommet utrolig sterkt tilbake og levert løp av verdensklasse i både terrenget og på asfalt. I Kondis blir du bedre kjent med både henne og treneren som har fulgt henne det siste året, Knut Jæger Hansen. 

Nina Risa Oddan er veteranverdensmester i sykling, og hun kommer med sine beste høsttreningstips til syklistene. "Lystbetont trening" er stikkordet for 44-åringen som er både ekstremt målretta og svært flink til å variere treninga.

På treningssidene får vi også vite hva som er vanligst av å lande på hæl, midtfot eller forfot blant langdistanseløpere.

Langdistanseskiløperne får sine gode terningstips i forkant av sesongen - i både bladet og i Ski-veteranen som er et eget 16-siders bilag. I skibilaget får vi også møte spreke veteraner som Tone Moberg og Birgit Øverbye Tennøe.

Kondis oppsummerer og analyserer både Oslo Maraton og Birkebeinerløpet, og her er også en storslagen reportasje fra verdens kanskje tøffeste fjelløp, det 330 km lange Tor des Géants med 24 000 høydemetre opp og ned. Hvordan er det mulig å holde motet oppe gjennom en så langvarig og krevende konkurranse?

Kanskje fordi vi som mennesker er nødt til å løpe for å leve i overenstemmelse med vår genetiske arv. "Nødt til å løpe" er tittelen på Kondis' kronikk som nettopp ser på mennesket som løpende vesen.

Kondis har også testa Polars nye pulsklokke med innebygd GPS, og det er også gjort et seriøst forsøk på å finne ut av hva som fungerer best av puls-/GPS-klokke eller mobiltelefon med treningsapp.

Alt dette og veldig mye mer får ca. 14 000 Kondis-medlemmer levert til postkassen i løpet av uka. Er du ikke medlem, er det fullt mulig å gjøre noe med det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 

Skiveteranen_3.indd
Birgit Øverby Tennøe nyter naturen og bruker høsten til variert trening. (Foto: Svein Ola Hope) 


I oktober-nummeret av Kondis kan du lese del to av Kondis' spreke 50 årige historie. 


Karoline Bjerkeli Grøvdal har hatt en fantastisk høstsesong, og i siste nummer av Kondis kan du lese et stort intervju med både henne og trener Knut Jäger Hansen. (Foto: Bjørn Johannessen)