Overskudd fra Hamarløpet 2017 vil gå til "Ups & Downs, Hedmark" og idrettsgruppa Full Rulle! Overskuddet på kr 30.000,- etter løpet i 2016 ble tildelt Barnekreftforeningen i Hedmark. Et eventuelt overskudd fra Hamarløpet 2017 gis til idrettsgruppa "Full Rulle", en del av "Ups and Downs Hedmark", en forening for barn og unge med Downs syndrom og deres familier.

Formålet med Hamarløpet er å slå et slag for folkehelsa ved å motivere folk til å komme seg ut på bena. Foreningen Hamarløpet som står bak lavterkskeltilbudet ønsker at Hamarløpet skal være en arena også for de som normalt ikke deltar på andre løpsarrangement, men som likevel har lyst til å utfordre seg selv eller naboen. Her skal prestisjen tones ned og aktivitetsgleden dyrkes, og der O2-snappere og hverdagsmosjonister kan finne sine egne utfordringer på en felles arena. ER du tvil om du våge rå stille i , bør du smake litt på løpets slagord:

UANSETT HVOR SAKTE DU LØPER SÅ KNUSER DU ALLE SOM LIGGER PÅ SOFAEN.
 

SONY DSC
Ola Korbøl vant Hamarløpet i fjor på rekordtida 33.18 foran Espen Rusten på 34.09. (Foto: Stein Arne Negård)

Startskuddet går lørdag 27. mai kl 13:00 og Hamarløpet er et 10 km gateløp på flotte turstier i byområdet. Løypa er kontrollmålt og lettløpt med start og mål på Skibladnerbrygga. Fra start går løpet gjennom Koigen, Domkirkeodden, Strandveien og de to jernbaneundergangene ved Snekkerstufeltet før vending og retur langs stiene nærmest Mjøsa. Det er drikkestasjon ved ca 5 km.

NB! På grunn av vielser i Hamardomen er løypa lagt om en smule, men holder seg i det store og hele til løypa du kjenner fra tidligere år. Endringene er kontrollmålt for å være sikker på at det er nøyaktig 10 kilometer du løper. Kart og løypevideo er oppdatert på hjemmesidene. 

Kondis.no er på plass og dekker løpet med bilder og reportasje. Vi ses på Skibladnerbrygga!

2017-05-22.png

Hamarløpets nettsider
Hamarløpet på Facebook
Samleside for Hamarløpet
Påmelding og deltakerliste