PRESSEMELDING:

Kristian Blummenfelt er kvalifisert til OL og kan konsentrere seg fullt og helt om å få en best mulig oppkjøring til lekene i Rio. Mesterskapet i Lisboa blir en viktig del av denne. Her sikter den lille kjempen høyt.

Unggutten (22) har bemerket seg kraftig i triatlonmiljøet denne våren. Han har vunnet både E-cup og World Cup den siste måneden. I tillegg tok han en imponerende tredjeplass i World Triathlon Series i Japan for to uker siden. Han er ikke lenger beskjeden om egne forhåpninger til mesterskapet.

- Jeg går for gull i EM, svarer han enkelt og greit på det spørsmålet.

Tidenes største norske tropp
Sammen med resten av landslaget har han tilbrakt noen dager på Olympiatoppen for testing før avreise til Lisboa. Med seg på startstreken har han en stor norsk tropp.Landslaget sender hele åtte deltagere til EM. Sammen med 30 agegroupere er det Norges største triatlontropp gjennom tidene.

Triatlon er den eneste idretten hvor agegroupere og elite har mesterskap sammen. Totalt er det 50 nordmenn til stede i Lisboa, med trenere og lagledere inkludert. Alle bor på det samme hotellet og fokuset er fellesskap, mestring og begeistring. Generalsekretær i NTF, Kari Uglem er strålende fornøyd med deltagelsen.

- Vi har tidenes største norske tropp til start. Kristian har alle muligheter til å ta gull og sammen med en stor andel agegroupere håper vi å få vist frem at triatlon virkelig er en sport for alle, sier hun.

Elitelandslaget har sine konkurranser på lørdag. Juniorene konkurrerer på sprintdistansen (750m svøm, 20 km sykkel, 5 km løp) og seniorene på normaldistansen (1500m svøm, 40 km sykkel, 10 km løp).  Agegroup kjører sprintdistanse fredag og normaldistanse søndag. Her har vi flere muligheter til å hente hjem medaljer - også av edleste valør.

De norske utøverne i Lisboa:

Junior gutter:

Casper Stornes,  Askøy Sykkel og Triathlonklubb

Endre Espedal, Haugesund Triathlonklubb

Jan Fredrik Halvorsen,  SSK Skjetten svømming

Vetle Thorn, Åsane CK

Junior jenter:

Karen Magnussen, Bryne Triatlonklubb

Senior* herrer:

Kristian Blummenfelt, Bergen Triathlon Club

Gustav Iden, Åsane CK

Jørgen Gundersen, Ullensaker CK

*) For senior er det ITUs pointlist som avgjør hvor mange vi får til start, men eliteutvalget har innstilt disse tre til mesterskapet.

Les om Kristian Blummenfelts innsatser de siste ukene:

Kondis1604_640.jpg
Siste nummer av Kondis hadde stort intervju med Kristian Blummenfelt.