Alle i familien har ambisjoner, men de er nok mest spent på Torjus som leder trippelen før siste øvelse, syklingen. Fokus blir da på 16-årsklassen på søndag og spenningen består i om han klarer å beholde ledelsen og ta hjem trippelen. Listene er saumfart og det kan se ut som de argeste konkurrentene på sykkel ikke er med på trippelen. Med bosted Lillehammer har det vært spesialtrent i løypa og de har trent på slangeskifte hvis det blir punktering.

Arrangørene teller ned til verdens største terrengritt som start opp i morgen! Det forventes ca. 20 000 deltagere totalt på våre rittarrangement 28., 29. og 30. august. Informasjonssjef Randi Bolstad gleder seg.
 

Pressemelding fra Birken:

Sterkt elitefelt

Mange gode ryttere er påmeldt i årets eliteklasse; vi nevner årets NM-vinner Carl Fredrik Hagen, fjorårets vinnere Fredrik Wilmann og Borghild Løvset, samt vinnerne fra CycelVasan Jennie Stenerhag og Alexander Wetterhall. Det blir også spennende å følge Lars Ragnar Manengen fra Lillehammer Ck og utfordrerne Sören Nissen (dansk mester) og sveitsiske Ariane Kleinhans som ble nr. 4 i årets VM i maraton. Vi har også et historisk stort elitefelt i menn elite junior med 42 stk- en dobling fra i fjor.
 

UltraBirken – nærmest fulltegnet
UltraBirken er nærmest fulltegnet med 600 deltagere. Mandag ble årets løype lansert, les mer på birkebeiner.no De sprekeste - 115 deltagere sykler både UltraBirken på fredag og Birkebeinerrittet på lørdag.


Totalt 50 stk har deltatt på alle Birkebeinerrittene så langt og skal i år sykle for sin 23. deltagelse.

Ungdommen strømmer til Birken
Morgendagens Birkebeinere i alderen 12-16 år teller nå 843 på startstreken søndag.

Nytt i år!
HalvBirken sykkel på 44 km med start ved Pellestova er årets nyhet. Pr. onsdag er det 442 påmeldte, noe som er veldig gledelig siden det er første gang det arrangeres..

For første gang har vi kvinner i klassen K80 – med to deltagere.

Birken blir tegneserie. Bladet Lunch med utgave 6 handler om Birken og kommer ut i dag 24. august. De har egen stand på Rena og Lillehammer og på startstreken står 58 syklister med  skreddersydde KjellTech-drakter som skal "sykle Birken for KjellTech»


Hva skjer under rittet?
Det er yrende folkeliv både på Rena og Lillehammer under Birkebeinerrittet, vi oppfordrer publikum til å delta på folkefesten. Se hva som skjer i ritthelga.
 

Sykler for en god sak
Team SuperSelma sykler for kreftsyke barn – de har over 100 deltagere på startstreken med egne superdrakter. Les mer på birkebeiner.no


Kondis er selvfølgelig til stede med stand i Håkons Hall og reportasjer fra rittene.