Tim Bennett (51) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.

 

Vignett-kondiskommentaren.jpg"...og denne presidenten skal ikke bygge murer noen steder, bare så det er sagt! ..."

Nytt år, nye muligheter og alt som skjedde i fjor er historie. 2017 kan bli det året du har trent for en stund. Men som med alt annet her i livet så er det ikke alltid det blir som tenkt. Ikke så mange hadde for eksempel for et års tid siden gjettet rett om hvem som skulle bli «the next president» over på den andre siden av dammen …

Som alltid når det er nytt år, pøses det ut info om hvordan du kan komme i bedre form etter julens etegilde. På meg virker det som om blant annet VG tror at hele Norge spiser og drikker seg gjennom høytiden – og bråvåkner i bakrus og overspist 1. nyttårsdag.

Vegen til vidunderkroppen
Og jeg forundrer meg like mye hver gang over alle de fantastiske raske og enkle veiene til vidunderkroppen. Samtidig skjønner jeg jo at dette er enkelt og salgbart stoff, men allikevel.
Jeg innrømmer veldig gjerne at jeg ikke har særlig tro på verken diettene, kurene eller de treningsformene som legges frem.

Jeg tror på metoden «litt av alt» – eller kontinuitet – eller faktisk bare sunn fornuft! Dagens samfunn er preget av automatisering i alle ledd, som også gjør oss enda mer late enn før. Fordi vi stort sett kan gjøre det meste hjemmefra. Det er selvsagt ingen bra utvikling, men det er altså det som kalles fremskritt.

Men jeg skal ikke være han som dømmer ting nord og ned, og ei heller si at alt jeg har kommentert over bare er tull. Alt har en effekt på sin egen måte, men utfra min egen erfaring, så er nok det å ha kontinuitet i treningen det jeg anbefale i denne sammenhengen.

Sånn er det litt med Kondis også. Kondis kommer med kontinuitet, men skal organisasjonen leve videre i god form, og er vi avhengige av dere som leser dette, fortsatt støtter oss gjennom et medlemskap. Så vil vi internt også gjøre det vi kan for at Kondis fortsatt kan være i bra form i mange år til, ja generasjoner, til.

Og Kondis skal fortsatt «selge» løsninger som gjør det lettere for deg å holde kondisen oppe gjennom å være i aktivitet, enten det skjer med løpesko, skisko, sykkelsko eller til og med svømmeføtter. Bevegelse gjennom aktivitet er vårt budskap. Vi må helt klart bli enda flinkere til å formidle det budskapet.

Hensyn og respekt
Kanskje må vi også gjøre noe på sykkelfronten. For etter å ha lest en artikkel om at skader på sykkel er et voksende problem, innser i hvert fall jeg at det må gjøres noe med holdningene i dette landet.

Med egne øyne og på egen sykkel har jeg både sett og opplevd at det å sykle på racer ikke er uten fare. Kampen om veien, myke trafikanter, hensyn og gjensidig respekt er bare stikkord i denne sammenhengen. For det skal helst ikke bli sånn at dagens landeveissyklister blir vår tids gladiatorer som med karbon som våpen hiver seg ut på landeveien.

Kondis må være et talerør for bevegelse og bevegelsesglede for folk i alle aldre. Ingen er uten verdi, og samfunnet blir ikke bedre av at vi alle etter hvert ender opp med å sitte hjemme i stua og gjør alt derfra – til og med trening. Vi trenger sosialisering – det er det som skaper gjensidig forståelse og respekt for andre. Og denne presidenten skal ikke bygge murer noen steder, bare så det er sagt!

Tim Bennett
President i Kondis   

 

Det lønner seg å være medem i Kondis
Ikke medlem?
Meld deg inn her