Lørdag er det klart for det aller første Femiløpet. Bakgrunnen for løpet er drapet og voldtekten i Ålesund 2013 på Anja Weløy Aarseth, som var ute på joggetur på Aksla-fjellet i Ålesund.

Etter denne hendelsen ble det opprettet en treningsgruppe for jenter i Oslo. Etterhvert har det blitt flere treningsgrupper over hele landet. FemiRoma dro i våres med 130 jenter  til Roma og løp maraton. Se eget oppslag på kondis.no i artikkelen Rekordpåmelding til Roma Marathon

Lørdag blir det eget løp på Ekeberg med både 5 km og 10 km og barneløp. Løpet arrangeres av FemiRoma og idrettsklubben Tjalve. Det går fortsatt an å melde seg på løpet. Gå til hjemmeisden til  Femiløpet 

Tema for løpet er "Et trygt løp i en trygg by", og på plakaten står det bl.a.: "Vær med å demonstrer mot vold! La oss løpe for vår frihet til å bevege oss trygt på gater og stier. Bli med å løpe "FemiLøpet". Jeg sloss for vår frihet og et trygt samfunn. jeg trenger DEG med på kampen. Vi trenger hverandre - Vi trenger et trygt samfunn.
       
Dette er noen av ordene til Vibeke Bjerg, som er grunnlegger av FemiRoma. Nå finnes det egne Facebook-sider for FemiRoma i flere norske byer.

Det blir Goodie-bags til alle deltakerne. Etter løpet vanker medalje og det trekkes også ut 12 gavepremier på startnummer.

Etter løpet blir det bankett for de som ønsker det på Ekebergrestauranten.
 

Loeype_profil.png

Femiløpet på Facebook.
Femiløpet hjemmeside.
FemiRoma på Facebook.