Finske Ashprihanal Aalto kommer ikke denne gangen, men til gjengjeld er tidspunktet for visningen av filmen "3100: Rune and Become" gunstigere nå enn forrige gang.

Filmen blir vist på nytt 25. november klokken 17:30 på Colosseum kino, sal 4.

3100: RUN AND BECOME. Trailer from Sanjay Rawal on Vimeo.

Mer om filmen kan du lese nedenfor.

Se også NRK: Inspirert av Forrest Gump – sprang 500 mil på 47 dagar

Tidligere nyhet:

Rekordholderen i verdens lengste årlige løp til Oslo 12. november

På et minimum av varsel har det kommet invitasjon til å treffe den finske vinneren av årets lengste løp - 3100 Mile Race. Han kommer til Oslo tirsdag 12. november for å være med på visning av filmen "3100: Run and Become". Etter visningen kan publikum få prate med Ashprihanal Aalto.

Ashprihanal Aalto fra Finland - som har deltatt 15 ganger - vant verdens lengste årlige løp tidligere i år. På litt over 47 dager løp han 5000 kilometer, eller 2,5 maraton per dag. Nå kommer han til Oslo og Colosseum kino i forbindelse med visning av dokumentarfilmen "3100: Run and Become"

Ashprihanal Aalto løper inn som vinner av det nesten 5000 km lange Sri Chinmoy 3100 Mile Race. (Foto: srischinmoyraces.org)

Se invitasjon nedenfor til noe som kan være årets motivasjons-boost for å satse videre på maraton og ultraløp! Eller til å jobbe mot andre mål i livet.

Men, det er kort varsel - og det er på dagtid:
Colosseum Kino, Majorstuen. Tirsdag 12 november kl 14.00.

En unik filmdokumentar: 3100: Run and Become skal nå vises på kino i Norge. Den er en flott og rørende beskrivelse av verdens lengste årlige løp på nesten 5000 km som finner sted i New York City; The Sri Chinmoy 3100 Mile Race. Filmen tar for seg de ulike reisene, både indre og ytre, som deltagerene da opplever underveis.

Rekordholder Ashprihanal Aalto, fra Finland, en av hovepersonene på lerretet, vil da være der.  Han vant årets 3100 Mile løp på 47 dager +01:39:34, et gjennomsnitt på 105.998 km per dag. Totalt har han deltatt og fullført arrangementet 15 ganger. Raskest løp han i 2015 med 40 dager +09:06:21, som forsatt er rekord for løpet.

Til daglig er Aalto postbud i hjembyen Helsingfors. En alltid hyggelig, noe beskjeden mann å møte på sin vei. I løpet av de 5,649 rundene rundt kvartalet hvor 3100 Mile Race holdes, er det ikke alltid like lett å finne smilene. Deltagerene i det som kalles Mount Everest av godkjente løp, må overkomme hetebølger og store utfordringer, men vokser samtidig som mennesker og finner stor glede hver dag.

Ashprihanal deler gjerne erfaringer. Særlig hvor mye enklere langdistanseløping blir kombinert med et indre fokus. Initiativtageren til løpet, fredsfilosof Sri Chinmoy (1931 - 2007) var hans store guide der, en med mange praktiske råd både til nye løpere og toppatleter. Interessen for maraton og lange løp vokser raskt i disse dager, ikke minst her i Norge. Bør flere tørre å delta? Hvordan finne pågangsmot nok? Kommende tirsdag kan en få mange svar!

Etter visningen på Colosseum kan publikum stille spørsmål og frate med Ashprihanal Aalto.

Pekka Ashprihanal Aalto har her løpt 2738 miles. Bare 14 maraton igjen til mål. (Foto: srischinmoyraces.org)