Finans-NM i orientering har holdt det gående med et årlig mesterskap i over 30 år, men på grunn av synkende oppslutning måtte fjorårets arrangement avlyses. I år var bransjens o-løpere like fullt tilbake i løypene for konkurranse og hyggelig samvær, Finans-NM har sågar nedfelt i sine vedtekter at det skal være bankett som en del av arrangementet.

Det var DNBs bedriftsidrettslag i Kristiansand som stod som vertskap, og med seg hadde de fått Kristiansand Orienteringsklubb som teknisk arrangør. På lørdag var det løp i Baneheia, men nytt av året var at det ikke var stafett om søndagen slik det har vært tradisjon å ha. Det har gjerne vært et problem å få dannet lag fra de enkelte bedriftslag som deltar, så i stedet var det i år et sprintløp i den vakre Ravnedalen Naturpark. Her var det park- og gateløp i områdene omkring parken. Det virket som om dette var et populært opplegg som ble satt pris på av deltakerne.

Finans-NM i orientering har med seg mange erfarne o-løpere med lang historie i arrangementet, men har slitt litt med å mobilisere nye og yngre deltakere. Det var i år kun i overkant av 50 deltakere, så det er å håpe at man klarer å engasjere flere av de yngre kollegene i bransjen for de fremtidige Finans-NM. Opplegget er en fin kombinasjon av bransjetreff og fysisk aktivitet. Reidar Sæstad og hans kolleger i DNB Klubben i Kristiansand hadde i hvert fall gjort en god jobb med årets arrangement.

Hvem som ble norgesmester? Det ble i hvert en vinner i hver av de 14 aldersklassene og løypene som det ble konkurrert i. Resultatene finner du her: Løp_Baneheia, Sprint_Ravnedalen.

DSC01213_640.jpg

Denne gjengen kommer fra ulike finansinstitusjoner i Bergen: Skandiabanken, DNB, Tryg og Sparebanken Vest.

 

DSC01205_640.jpg

På vei fra opp i Baneheia for lørdagens løp.

DSC01218_640.jpg

Sparebanken Hedmark hadde en av de største gruppene. Her avventer man starten på sprintløpet i Ravnedalen.

DSC01234_640.jpg

Vibeke Mjaattvedt er akkurat ferdig med sitt sprintløp.

DSC01242_640.jpg

Det varme og fine sensommerværet i kombinasjon med de naturskjønne omgivelser i Ravnedalen Naturpark gjorde en flott ramme rundt sprintløpet.

DSC01244_640.jpg

Per Henning Lem fra Skandiabanken sjekker inn den siste posten i Trimløypen.

DSC01255_640.jpg

Tord Lønnebotn fra DNB inn på siste post. 2 års pause fra konkurranser i o-sporten var ikke noe problem for den garvede o-løperen.