Heming Leira (55) har vært medlem av Kondis siden 1983 og startet i 1998 opp kondis.no. Før det hadde han jobbet 23 år i Postverket. Leira er initiativtaker til Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen. Som løper har han notert resultater på alt fra 100 m til maraton hvor bestetiden er 2.34.24

smoking_avatar.gif
Flere røykere i kondisjonsmiljøet vil gi bedre samfunnshelse

Vignett-kondiskommentaren.jpgRøykeren på Kondisjonsforum
I de første årene på Kondisjonsforum hadde jeg en avatar (personlig ikon) (som Heming Leira, ikke som Kondis.no redaktør)  av en fyr som dampet på en røyk. Den animerte giffen slapp ut røykskyer i jevne drag. (Jeg har ikke klart å finne den igjen, så det er en en reserve som vises her).


Dette falt ikke i alles smak og det var en på forum som mente jeg måtte fjerne den avataren. Vi kunne ikke ha en røyker som avatar på et kondisjonsforum!

Jeg fjernet den ikke. Er det noe vi som trener ikke bør bli, så er det for sjølopptatte. Ja, det er sunt å trene. Det kan redusere livsstilssykdommene osv.osv. Men det er  ingen garanti for et langt og godt liv å drive med trening.


Ikke helt som i Norge
Jeg var på åpningen av sykkelkaféen i Oslo, Peloton, der var det en kjent sykkelrytter som fortalte at i Belgia var det en helt annen sykkel/idrettskultur enn i Norge.
Mens vi i Norge ikke skal blande alkohol og idrett, er det slik at i Belgia er det pubene som organiserer sykkelrittene og du drar på puben for å melde deg på.

Vi kan sikkert få en god sykkelkultur i Norge uten å overlate organiseringa av sykkelritt til Scotchsman, Prelaten og andre drikkesteder, men la oss ikke dyrke en for asketisk treningskultur.

Fra "perfekt kropp" på Insta til damperen i parken.
Jeg har alltid hatt slagordet: “Vi trenger flere røykere i løpsmiljøet”.
Det står jeg for i dag også, ja kanskje enda mer nå med alle de “perfekte” kroppene i full blomst på sosiale medier og daglige historier om alle treningsmila som er unnagjort. Jo flere røykere vi får på idrettsarrangementer, jo bedre helse får vi i samfunnet.  ...og kanskje... kanskje kunne vi fått et mindre skille mellom de som trener (altfor) mye og de som ligger på sofaen.

Fortsatt god sommer i og utenfor hengekøya.