Tjalve-løperen er nominert på grunn av seieren sin i Nordisk mesterskap i terrengløp der han vant med 4 sekunders margin til svenske Alexander Palm. 

Men i kåringen møter Hans Kristian mange sterke utøvere. Den verdigste kandidaten er kanskje Serhiy Lebid fra Ukraina som løp Seoul Marathon på 2.08.32. Det er det nest raskeste noen europeer har løpt distansen på i år. Ellers er det først og fremst vinnere av ulike terreng- og gateløp blant de nominerte.

På damesida er det ingen norske blant de ti utvalgte. Også her er lista spekka av gode løpere, bl.a. portugisiske Sara Moreira som ble nummer tre i New York Marathon med 2.26.00, og britiske Kate Avery som ble amerikansk studentmester i terrengløp. Nå i desember har Avery fulgt opp suksessen med å bli nummer to i EM terrengløp

Kåringen foregår ved en tredelt avstemming - blant vanlige folk, blant sportsjournalister og en fagjury. 


Les mer om kandidatene og stem her

Kvinner_senior_Steel_og_Avery_A20G8464.jpgKate Avery er en av de nominerte på kvinnesida. Gemma Steel som slo Avery i EM terrengløp, blir nok en av favorittene når månedens utøver i desember skal kåres. (Foto: Kjell Vigestad)