Lofoten High 5
3. september kl 09.00 starter det, med både start og mål på Svolvær torg.
Her har du en flott mulighet til å være med på et løp og folkefest der vinneren får med seg hjem alt fra et gavekort på det lokale bakeriet på kaia til kilovis med hvalkjøtt – en vinst som det bare oser nordnorsk av.

Turen har fire ulike klasser å velge mellom:

Alt.1 High 5 (Konkurranse)
Toppene: Fløya, Blåtinden, Nattmålstuva (Tuva), Kongstinden og Tjeldbergtinden. Ca. 20 km og 2000 høydemeter. Konkurranse klassen har felles start kl. 09.00 med tidtaking. 

Alt. 2 High 5 Hiking (Trim uten tidtaking) 
Toppene: Fløya, Blåtinden, Nattmålstuva (Tuva), Kongstinden og Tjeldbergtinden. Ca. 20 km og 2000 høydemeter. Ikke tidtaking

Alt.3 High 2 (Familie klasse uten tidtaking)
Toppene: Tjeldbergtinden og Kongstinden ca. 750 høydemeter.

Alt.4 High 3 (Familie klasse uten tidtaking)
Toppene: Tjeldbergtinden og Nattmålstuva (Tuva) ca. 1000 høydemeter.

Selv om du ikke velger den mest krevende løypen skal du ha respekt for de ekstreme værskiftningene som kan skje. Forrige året var arrangørene nødt til å avlyse de tre første toppene på grunn av hensyn til sikkerhet. Her gjelder det å kunne fjellvettreglene.

Her er noen av High 5`s egne anbefalinger for turen:
-    Kjenn dine begrensninger (Det er ingen skam å snu)
-    Vis hensyn i løypa, enkelte steder er det smalt og bratt, det kan også være gjørmete og glatt
-    Hold deg til merket løype
-    Hjelp andre og varsle ifra til arrangør om det oppstår en nødsituasjon
-    Tilfør væske og næring regelmessig. (Det finns flere naturlige vannkilder underveis)
-    Ha med løpeklær som holder deg varm og tørr, ekstra næring og en fulladet mobiltelefon 
-    Krav om sekk/drikkevest på minst 2 kg
-    Gi beskjed til arrangør om du bryter eller trenger assistanse

Toppturer og motbakkeløp er en flott utendørsaktivitet og skal du være med på en topptur konkurranse med tidtaking er det bra å ha god kondisjon. I Norge har vi ofte bratte stigninger og tekniske etapper, noe som krever mye av kroppen din. 
Er det første gangen du skal være med på en topptur kan det være lurt å legge seg i et lavere tempo slik at du slipper å ta ut alle kreftene på en gang. 

Gammel, ung eller mitt imellom, dette er ei utfordring som passer de fleste. Du velger selv om du vil være med på High 5 konkurranse med tidtaking, eller ta det i ditt eget tempo i klassen High 2.
Husk å ha gode sko, næring lett-tilgjengelig og nok å drikke. Søtet vann eller saft kan være bra, da kroppen bruker mye energi på å få deg opp de bratte etappene. Klær og utstyr finner du på addnature.no

Beskrivelse av løypa:
High5 konkurranse- og turklasse starter på Svolvær Torg, går opp Vestfjordgata til Hjellskjæret, ned Repslagergata til Statoil, opp til brannstasjonen langs E10, videre til Svolvær barnehage. Her følges merket sti opp til Topp 1 – Fløya (590 moh), med drøye 200 m bratt stigning opp til Heia, her flater det litt ut før siste stigning til toppen. Turen ned følger stien til Djevelporten, videre mot Heia og følger platået mot vest, før en ny bratt stigning på ca. 300 høydemeter, til Topp 2 – Blåtinden, 621 moh. Herfra er det en nedstigning mot vest, ca. 200 høydemeter, før ei ca. 100 meters stigning til topp3 – Nattmålstuva, 477 moh.