Jeg er mer venn med terrenget her enn under NM i Halden, og formen er god, smilte Ulf Forseth Indgaard etter å ha løpt inn til seier under dagens mellomdistanse i avslutningen av Sport8Norgescupen fra Knyken skiarena.

Da hadde yngre bror, Jo, så smått begynt å håpe at hans gjennomføring skulle holde hele veien til toppen av pallen. Men nå er det nå en gang slik at de gamle er eldst – og i dag var Ulf 20-tallet sekunder bedre enn Jo.

- Jeg har løpt veldig bra i den krevende innledningen av løypa, men på slutten «stanget» jeg litt mer mot terrenget. Men det er veldig artig å avslutte med en seier i Sport8Norgescupen.

Og Frol fikk mer enn bare dobbeltseier under dagens løp å juble for. Sammenlagtseieren i hele Sport8Norgescupen gikk til Paul Sirum – som ble nummer 8 i dagens konkurranse. Andremann i sammendraget og vinneren fra i går, Jon Aukrust Osmoen, ble i dag nummer 3.

I dameklassen var det årets sølvmedaljevinner fra VM på denne distansen fra i sommer, Marianne Andersen, som var best i det krevende trønderterrenget:

- Det var veldig artig orientering i en god løype, sa løperen fra Kristiansand OK.

Men jenta som er orienteringsfostret i Konnerud var tydelig frustrert like etter målgang, og det hadde sin naturlige forklaring i at hun mistet både linse og dybdesyn i siste del av løpet:

- På vei mot 12. post forsvant den ene linsa. Da mistet jeg også dybdesynet, og jeg kan ikke si annet enn at jeg har utrolig stor respekt for dem som klarer å løpe orientering med bare syn på ett øye.

I dag klarte Andersen å være klarsynt nok i avslutningen til at hun behold ledelsen, og kunne løpe inn til seier 20 sekunder foran Marte Narum. Ingjerd Myhre ble nummer 3.

For Andersen venter da verdenscupfinalen i Sveits kommende helg.

- Det blir spennende å se hvordan jeg hevder meg mot de aller beste i den type kupert terreng oppe i høyden. Målet mitt er å gjøre gode løp, så får vi se hvor langt det rekker.

I dag rakk det hele veien til seier og toppen av pallen for løperen fra Kristiansand OK.

Kilde: Norsk orientering

Foto: Per Ivar Skinderhaug

Resultater

D 21-, 4 330 m:
1) Marianne Andersen, Kristiansand OK, 39.25,
2) Marte Narum, Nydalens SK, 39.45,
3) Ingjerd Myhre, Kongsberg OL, 39.52,
4) Anne M Hausken Nordberg, Nydalens SK, 40.52,
5) Maren Jansson Haverstad, NTNUI, 41.58,
6) Ingrid Gulbrandsen, NTNUI, 42.56.

H 21-, 4 900 m:
1) Ulf Forseth Indgaard, Frol IL, 34.34,
2) Jo Forseth Indgaard, Frol IL, 34.57,
3) Jon Aukrust Osmoen, NTNUI, 35.07,
4) Markus Holter, Halden SK, 35.57,
5) Anders Nordberg, Nydalens SK, 37.28,
6) Anders Vister, Nydalens SK, 38.16.