Toppbildet: Romerike 6-timers i Fetsund i 2012. Foto: Olav Engen. 


Esben har meldt seg på Jessheim 6-dagers, et løp som går 5. - 11. juli. Han har tidligere deltatt på Bislett 24-timers i november 2014 der han debuterte på 24-timersløp. Esben er 35 år og begynte å løpe i 2006.
- De første årene løp jeg mest sprint. 60 meter, 100 m og 200 m. Så nå kan du si at jeg har gått fra 60-meter til 6-dagers, fortklarer Esben.

Under 6-dagersløpet er strategien å greie kravet om 50 kilometer om dagen. Det bil bli en stor utfordring og det er krevende.
- Det er et ekstremt løp, og jeg vil delta og sette fokus på en ekstrem sykdom, sier Esben.

Det er nettopp den vonde erfaringen med en ekstrem sykdom som har fått Esben til å ønske å gjøre noe.
- Kreftforeningen betyr mye for kreftpasientene og for oss som er pårørende. Som pårørende synes jeg det er vondt å sitte på sidelinjen, og jeg føler meg hjelpesløs. Kreft er en sykdom som kan ramme alle, og dessverre har alt for mange opplevd kreft i nære relasjoner. Dette er en sak som angår alle, forteller Esben.


Forskning bidrar til at flere blir friske og overlever kreften. Forskning er derfor livsviktig for de som er syke i dag og de som blir syke i fremtiden. Kreftforeningen retter arbeidet mot å finne bedre og mer skånsomme behandlingsmetoder. På nettsiden til Kreftforeningen står det:

 

Mange mødre, fedre, besteforeldre, barn, venner og kolleger har fått flere morgendager takket være forskningen. Dette er verdifull tid for de som ellers hadde fått alt for lite.


Målet med innsamlingen er å samle inn 70 000 kr. Esben jobber for at bedrifter skal bidra med støtte til Kreftforeningen, og som sponsorer som kan dekke utgifter til å øke markedsføringen til innsamlingsaksjonen. Det er også mulighet for bedrifter, og enkeltpersoner, å bidra ved å følge denne linken. 
 

IMG_9187_Esben_og_Marit (2).jpgHer er Esben under Jessheim 6-timers i 2012. Foto: Maja Samsonstuen