Foto:  Fra Fredrikstad Marka Rundt i 2013.  Fotograf: Bjørn Johannessen

Pressemelding:

Søndag 12 oktober arrangeres Fredrikstadmarka Rundt for 42. gang.  Det har vært fine forhold i Fredriktstadmarka de siste ukene og hvis været er litt på vår side så blir det en fin opplevelse på søndag for de 195 forhåndspåmeldte.  

Siste mulighet for påmelding er på løpsdagen fra kl. 10:00 på FIF-huset. 
Startnummer kan hentes samme sted, også fra kl. 10:00.

Løypa er den samme som tidligere. Med unntak av et par tunge km midtveis, er trasèen lettløpt, med fine stipartier og gode grusveier. Terrenget er variert og inviterer både til fart og naturopplevelse. 

Opp gjennom årene har vi fått mange hyggelige tilbakemeldinger på løpstrasèen. Nettopp derfor har vi beholdt den stort sett uendret siden starten i 1974. Løyperekordene innehas av Mats Haldin og Jorunn Rekkedal. Mats løp på 1.07.08 i 2002, mens Jorunns rekordtid på 1.16.17 ble oppnådd så langt tilbake som i 1994. Tidene er knallsterke, og ingen har vært i nærheten de siste årene. Uansett om ambisjonen er å snuse på løyperekorden, perse, eller rett og slett bare ha en fin opplevelse i høstskogen, håper vi årets markarunde gir mersmak.

Kort beskrivelse av trasèen:
Løpet starter med ei sløyfe i lysløypa ned mot Stjernehallen, før vi svinger nordover langs 2. dam i Bjørndalen, og inn i lysløypa ved Skytterhuset. Derfra følger vi lysløypa på lettløpt grusunderlag fram til passering 3km. Her kommer vi inn på trasèen til karuselløpet Borredalen rundt. Ved ca 3,5km stiger løypa markant , og underlaget blir mer teknisk krevende med røtter og flåfjell. Før passering 6km får vi en kort strekning med skogsbilvei, hvor vi også finner første drikkestasjon. Så svinger løypa igjen ut i terrenget, og vi følger myke, fine skogstier fram til andre drikkestasjon. Dette er rett før passering 10km. Da er vi på løypas laveste punkt, og her starter det eneste virkelig tunge partiet. Fram til 11,5km stiger det jevnt og trutt, og det kan være smart å ikke presse alt for hardt i kneikene her. For på toppen venter et teknisk krevende parti over åsene sydover mot Skihytta. Der finner vi 3. (og siste) drikkestasjon. Fra Skihytta og inn til mål ved FIF-huset er det 6km, og hele denne strekningen går i lysløypa på lettløpt grusunderlag. Det er mye tid å hente her hvis beina er friske! Løypa er godt merket, men følg med, så dere ikke løper feil i noen av løypekryssene i løpets siste del.

Startlister, kart, løypeprofil og annet finner dere her