- Da jeg så at Audun Heimdal gikk i bakken opp mot nest siste post skjønte jeg at det kunne være mulig å vinne. Akkurat da var jeg bare full i melkesyre, og det føltes vondt. Men når jeg nå har kommet i mål til seier er det en utrolig god følelse, sa Håvard Eidsmo etter å ha avgjort junior-NM stafett til sin og Freidig sin fordel.

Og det var etter en sisteetappe som det vil gå gjetord om i Freidig sine historiebøker. Da Håvard – som vant eldste juniorklasse i går – ble sendt ut av Oscar Spets Storhov på ankeretappen skilte det over 3 minutter opp til Audun Heimdal og Konnerud.

Men den formsterke karen fra Freidig spiste seg sakte men sikkert innpå Konneruds ankermann.

- Da vi passerte arena fikk jeg beskjed om at det var 40 sekunder opp til Konnerud. Jeg synes det var litt langt, og konsentrerte meg om egen orientering. Men da Audun (Heimdal) kom fra en rar vinkel inn til 3. siste post skjønte jeg at han hadde bommet.

Når nevnte Heimdal også måtte ta noen hvilesteg opp mot nest siste post, benyttet Håvard muligheten til å snyte laget fra Buskerud for den absolutte topplasseringen.

- Jeg skal innrømme at vi satt opp en målsetning før sesongen om å ta gull på denne stafetten, og det føles fantastisk å lykkes med det, smilte dagens mann på Knyken skisenter, Håvard Eidsmo.

Sammen med seg på vinnerlaget hadde han nevnte Oscar Spets Storhov på andreetappe. Mats Eidsmo innledet for vinnerlaget.

På sølvvinnerne Konnerud var det Aslak Heimdal som innledet, før Jørgen Baklid løp dem opp i ledelse på andreetappe og Audun Heimdal avsluttet.

Bronsen gikk til fjorårets sølvvinner, Halden SK, med Niels Christian Hellerud, Peter Nordbrøden og Håkon Raadal Bjørlo.

NMjrFreidig.jpg
Freidigs gullgutter (Foto: Norsk orientering)

- Utrolig bra, sa lagvenninnene og hoppet i armene til ankerkvinne Ingeborg Eide da hun løp Byåsen inn til seier i junior-NM stafett for jenter.

For bare en liten time etter at Freidig sitt guttelag hadde avgjort NM-junior stafett til sin fordel var det naboklubben Byåsen som leverte på tilsvarende måte hos jentene.

Og at det er utrolig bra, er hevet over enhver tvil for arrangørklubbens jentelag tok med seieren i dag sitt 3. gull i junior-NM stafett for jenter på rad.

Men det kom langt i fra gratis, for Ingeborg Eide hadde en jobb å gjøre da hun ble sendt ut snaue halvannet minutt bak Jenny Baklid og Konnerud.

Den rutinerte ankerkvinnen til Byåsen «spiste seg inn» på Konnerud på vei inn til arena, og på sisterunden avgjorde hun til sin og Byåsens fordel:

- Jeg hadde ikke sett noe til Jenny (Baklid) før passering. Men på sisterunden følte jeg meg ganske sterk, og etter hvert var jeg ganske trygg på at jeg skulle klare å holde unna, smilte ankerkvinnen som med dette fikk en perfekt avslutning på karrieren i juniorklassen.

Perfekt søndag var det også for Lene Berg Hansen og Ragnhild Eide som innledet for vinnerlaget. De to Eide-søstrene fikk med det sitt 3 NM-gull på rad, mens det for Lene Berg Hansen var det første NM-gullet.

Til slutt var Byåsen drøye halvannet minutt foran Konnerud, dom dermed fikk sitt andre sølv for dagen. I jenteklassen besto sølvlaget av Andrea Ranvik, Maiken Økern Hågård og Jenny Baklid.

Bronsevinner fra fjorårets stafett, Fossum, løp inn til medalje av samme valør i dag med trioen Pernille Katla, Ingrid G. Kvalsgård og Victoria Hæstad Bjørnstad.

En fin avslutning på et godt arrangement i nydelig trøndervær i Orkanger.

Kilde: Norsk orientering

Resultater

D17-20:
1) Byåsen IL 1, 1.32.56,
2) Konnerud IL 1, 1.34.33, 3
) Fossum IF 1, 1.35.50,
4) Asker Skiklubb 1, 1.40.28,
5) Kongsberg OL 1, 1.45.46,
6) Freidig 1, 1.47.19,
7) OK Moss 1, 1.47.35,
8) Halden SK 1, 1.47.55,
9) Fredrikstad SK 1, 1.49.18,
10) Fossum IF 2, 1.51.40.

H17-20:
1) Freidig 1, 1.41.03,
2) Konnerud IL 1, 1.41.14,
3) Halden SK 1, 1.41.55,
4) Nydalens SK 1, 1.42.30,
5) Fossum IF 1, 1.43.39,
6) Kristiansand OK 1, 1.43.45,
7) Heming Orientering 1, 1.45.51,
8) Asker Skiklubb 1, 1.48.15,
9) Emblem IL 1, 1.50.16,
10) OL Trollelg 1, 1.50.17.