Så langt er det 88 påmeldte todagersløpet som går fra Flåm til Haugastøl med mellomlanding på Finse. Taket er på 100 deltakere, og nettpåmeldingen holdes åpen til onsdag kveld kl. 23.59. Før en melder seg på, kan det imidlertid være lurt å sjekke ut overnattingsmulighetene på Finse da løpets samarbeidshotell, Finse 1222, er i ferd med å fylles. 

Det ser ut til å gå mot et spennende løp som vil inneholde forsering av drøye 20 snøfonner og klatring fra havnivå i Flåm til 1343 moh ved Fagernut. Værmeldingen er lovende for både lørdag og søndag med skiftende skydekke, oppholdsvær, behagelig temperatur og en svak bris i mot. 

I feltet finner vi flere av landets beste ultraløpere, og både Gloria Vinstedt og John Henry Strupstad er klare til å forsvare fjorårsseieren. Ja, Gloria har vunnet klart de siste tre åra, men denne gangen kan hun få tøff konkurranse fra Ragnhild Kvarberg Hjelle som debuterer som ultraløper. Fra før har hun en sterk banekarriere bak seg med 4.07,14 på 1500 m og 15.46,99 på 5000 m. Nå begir hun seg ut i ukjent terreng, og det blir spennende å se hvor godt hun står distansen. 

John Henry Strupstad kan først og fremst vente konkurranse fra veteranen Svein Ove Risa og unggutten Håvard Austevoll. Etter oppvisningen "Strupa" hadde i fjor med løyperekorder på begge etapper og sammenlagt, skal det mye til at han ikke vinner også i år, men kanskje kan noen være med han i alle fall et stykke på den 81 km lange Rallarvegen. 

For de fleste handler det imidlertid mest om å fullføre, nyte naturen og det sosiale felleskapet som oppstår når en bor og løper i lag ei hel helg til ende. 

Rallarvegsløpets heimeside

33-Andrew_Tillary_IMG_4622.jpgAndrew Tillary har fullført Rallarvegsløpet seks ganger, og nå er han påmeldt sin sjuende ferd over fjellet. Forholdene ser ut til å bli nesten like fine som i fjor da dette bildet ble tatt. (Foto: Runar Gilberg)

21_Matre_og_co_IMG_4494.jpgUnderveis danner det seg gjerne grupper av løpere som støtter hverandre når vegen blir lang og bakkene bratte. (Foto: Runar Gilberg) 

019-Yksnoey_IMG_5216.jpg72 år gamle Oline Yksnøy er klar til å gyve løs på sitt åttende strake Rallarvegsløp. Her nærmer hun seg mål på Haugastøl på fjorårets løp. (Foto: Runar Gilberg)