Kvist Kvaset er nå en av de få gjenlevende tradisjonelle o-stafetter i Norge. I år ble stafetten arrangert for 41. gang av Ås-UMB orientering. Stafetten har klasser for alle aldre fra 11 år og oppover. Terrenget er som løpet navn idikerer bestående av mye kvist og kvass, men var i tillegg padde flat, så det var ikke mange høydekurvene som ble besteget.

I den yngste klassen for 11-16 åringer er det krav om minst 2 jenter på de 4 etappene, samtidig kan det stilles med flere løpere på 2. og 3. etappe. Det ble en spennende stafett i denne klassen, hvor det ble kniving om seieren helt til målstreken. Tilslutt var det Nydalens 1. lag som var i mål 13 sek foran Nydalens 2. lag, mens Notodden OL ble nr 3. Nydalens lag bestod av løpere mellom 11-14 år, så klubbenes gode 15-16 åringer var ikke med  i dag.

Begge seniorklassene over 3 etapper ble vunnet av Bækkelaget, med Nydalens damer og Oppsals herrer på 2. plass. Her var det i begge klasser mye "vann mellom båtene".

Kvist Kvaset har også veteranklasser, der klassebetegneslen sier noe om minimum samlet alder på lagets  3 løpere. D150 ble vunnet av Nydalens damer, mens D120 ble vunnet av Måren OK, også her var det store avstander mellom lagene. Her fulgte hhv Fossum og OK Moss på 2. plass.

I herrenes veteranklasser var det langt jevnere i toppen og det skilte ca 2 min mellom de fremste lagene i begge klassene. H170 ble vunnet Østmarka OK foran Bækkelaget, mens Fet O-lag vant H130 foran Fossum.

I forkant av stafetten ble det arrangert et fellesstartløp for 9-12 åringer, her stilte 41 unger til start og det var her full fart fra start til mål på den 2 km lange løypen.