30 løpere fullførte langløypa, mens 65 nøyde seg med én runde på stiene sør for hytta til Lørenskogs Skiklubb lørdag 22. september. I tillegg var det en bra gjeng med unger som løp en kortere runde på 1 km. Åmotdammen Rundt er med andre ord ikke et så lite løp, men det er et veldig lokalt løp. En høy andel av deltakerne var ungdommer fra arrangørklubben og andre idrettslag i nærheten.

Navnet på løpet er litt misvisende siden løpet ikke går rundt Åmotdammen. Det går både sørover og nordover på vestsida av dammen. Hadde det ikke vært for "Knud", ville stiene vært helt tørre, men sjøl om Østlandet ikke ble særlig hardt ramma av uværet, så kom det så mye regn at det nå var vanskelig å komme seg tørrskodd rundt.

De beste fossa uansett fort fram. Eirik Johannessen brukte 44.25 på de to rundene, mens Ley Muller vant kvinneklassen på 54.48. Simen Westre og Synne Lund Flaa var raskest på den halve distansen og brukte 29.19 og 29.23.

I Åmotdammen Rundt opereres det med fire klasser - kvinner, menn, jenter og gutter. Ley Muller vant kvinneklassen og Vetle Schaug Aarstad gutteklassen på 10 km. (Foto: Runar Gilberg)

32:42.00

Ungdommen_4S7A9094.jpgSærlig på 5 kilometeren er det stor overvekt av unge løpere. Bare de siste 250 meterne går på grusveg - ellers er det sti hele vegen. (Foto: Runar Gilberg)

Barnelopet_4S7A8998.jpgDe aller yngste løper - eller går - en runde på ca. 1 km. Her er det lov å få litt assistanse av de voksne. (Foto: Runar Gilberg)

starten_bakfra_4S7A9076.jpgRegnværet som kom med "Knud" dagen før løpet gjorde at det ble litt våtere og sleipere enn det ellers ville vært. (Foto: Runar Gilberg)

Pallen_Jenter_5km_4S7A9209.jpgSnittalderen på palltrioen på 5 km var ikke særlig høy. Synne Lund Flaa (midten) vant foran Live Thørud (til venstre) og Tiril Kristine Skar Nilsen. (Foto: Runar Gilberg)