7.mai 2017 er det igjen klart for veldedighetsløpet Wings for Life World Run
Løpet går hvert år med mange løp over hele verden som starter samtidig. 
Formålet er å samle inn midler til forskning på ryggmargsskader, og all inntekt går uavkortet til stiftelsen Wings for Life som jobber med å gjøre ryggmargskader kurerbare.
Løpet har ingen fast distanse, men man ruller, løper, eller går så langt man klarer før man blir tatt igjen av en Catcher Car. Denne forfølgerbilen fungerer som mållinje, og starter 30 minutter etter deltagerne. Når bilen tar deg igjen er du ute.

MG_WFL-Stavanger-Mats_050414_012_640x360.jpg
Elise Selvikvåg Molvik

Tidligere vinnere
Det blir den fjerde utgaven etter at Elise Selvikvåg Molvik ble den internasjonale vinneren da hun vant i 2014 med 54.79 km. Svein Ove Risa vant i Norge med 63.36 km og ble nr.11 internasjonalt. Lemawork Ketema,Etiopia vant med 78.58 km

I 2015 vant broren Jarle Risa i Norge og slo Svein Ove Risa som denne gang løp i Florida, hvor han vant.
Molvik var best av kvinnene også dette året. Løypa og vinden var hardere enn i 2014 og de norske leverte langt svakere resultater enn det første året. Internasjonale vinnere ble Yuuko Watanabe, Japan med 56.33km og Lemawork Ketema,Etiopia vant igjen denne gang med 79.9 km i et løp i Østerrike.

Utenlandske løpere var raskest i Norge i 2016. Den franske ultraløperen Yoann Stuck vant med 61.85 km og på kvinnesiden var det kroatiske Nikolina Šustić som kom lengst med 50.03km. For første gang ble det løpt over 80km av vinneren internasjonalt, ja hele 88.44km var suverent lengst i 2016. Giorgio Calcaterra sto for den bedriften. I kvinneklassen ble det på nytt japansk seier denne gang ved Kaori Yoshida med 65.71 km som også var ny rekord.

Eksplosiv økning i deltakelsen
Etter at 35397 deltok i 2014 hadde deltakelsen nesten firedoblet seg i 2016 med 130732 deltakere.

Få en personlig hilsen fra Norges fremste atleter
Er du usikker på hva du skal gi den ”som har alt” i år? Tenk utenfor boksen og gi en sporty julegave til en du er glad i ved å kjøpe et gavekort på deltagelse i Wings for Life World Run 2017. Alle gavekort bestilt før 15.desember blir sendt hjem i posten i en spesiallaget gavepakning - med signatur og hilsen fra en av våre utøvere som stiller til start! 

Heidi Weng har deltatt i løpet tre år på rad, og blir å finne til start i Stavanger neste år også.

– Det er bare å melde seg på, det er et gøy løp der bilen tar deg igjen, og det er veldig god stemning i løypa, forteller Heidi Weng.  

Heidi_Weng_oppfordring_wfl.jpg
 

Positivt tiltak 

Forskning på ryggmargskader er veldig underfinansiert, og Leif Arild Fjellheim, leder i Landsforeningen for Ryggmargskadde er positiv til at Wings for Life World Run arrangeres igjen i 2017.

– Ved å støtte den viktige Juleaksjonen med gavekort kan du bli med på å gi forskningen mulighetene som er der for å hjelpe mange mennesker med ryggmargskader og lammelser, forteller Leif Arild Fjellheim.

Hele 100 % av startkontingenten og andre inntekter fra løpet går direkte til forskning på ryggmargskader.

– I Norge bor det rundt 4000 personer med ryggmargsskader og på verdensbasis er det cirka 3,2 millioner som har en ryggmargsskade. Og ved god forskning som kan lede til behandlinger, kan mange av disse få bedre liv, avslutter Fjellheim.

Hjemmeside for Wings for Life World Run

kondis.no reportasjer: 

2016:  
1100 med på Wings for Life World Run i Stavanger
2015:  Brødre vant i Norge og Florida i Wings for Life World Run
2014:  Elise Molvik vant Wings for Life World Run