Mange synes det er skummelt å løpe ute i den mørke årstiden, både i bygatene og i skogen. Det vil arrangørene av Girls Night Out gjøre noe med. Torsdag samles over 200 jenter til løpetur med hodelykt, både nybegynnere og erfarne løpere. Alt for å fremme trygghet og den gode løpsfølelsen selv når det er mørkt ute. Deltakelsen er gratis, og det vil bli et spektakulært skue når så mange kommer løpende med hodelykt samtidig.

- Vi ønsker å oppfordre kvinner til å løpe ute i skogen, selv når det er mørkt. Men vi vet at mange opplever det som utrygt. Derfor lanserer vi Girls Night Out hvor man kan få den gode opplevelsen og løpe sammen med andre under trygge omstendigheter, sier Sara Skarabot Pedersen fra Runner’s World Norge. Sammen med hodelyktleverandøren Silva og løpeskobutikken Löplabbet står de bak dette nye eventet.

Til Girls Night Out kommer Anne Margrethe Hausken Nordberg for å holde et kort foredrag i forkant av løpeturen. Hausken har en lang merittliste og drøssevis av medaljer fra VM, EM og verdenscupen i orientering. Hun er vant til å ferdes i terrenget på kveldstid, og oppfordrer jenter som kvier seg for å løpe i mørket, til å tenke rasjonelt:
– Kanskje er man redd for å møte farlige mennesker eller dyr? Farlige mennesker er det flere av på byen enn i skogen på kveldstid. Farlige dyr har vi ikke så mange av i Norge, og selv jeg som løper orientering på heltid møter svært sjelden på noen av disse, forteller hun.

Etter foredraget tar alle deltakere T-banen fra Ullevål til Sognsvann, hvor de løper en seks kilometer lang løype på sti og grusvei ned til Ullevål stadion.

Skifte
Det er mulig å skifte etter løpeturen hos Elixia på Ullevål senter. Det er ikke mulig å dusje.

Bagasje
Du kan sette fra deg bagasje hos Löplabbet når du er ute og løper.


Program
18:00-18:15: Oppmøte, velkommen og praktisk informasjon.
18:15-18:45: Foredrag: Trygghetsfølelse i mørket
18:45:-20.00: T-bane til Sognsvann. Løpetur med lykt fra Sognsvann til Ullevål stadion. Jogge/løpe.
20:40-21:30: Lett servering. Varm drikke og frukt. Handlekveld med gode tilbud.

Oppmøtested: Löplabbet Ullevål stadion
Starttidspunkt: 18.00.
Foredrag: Anne Margrethe Hausken Nordberg, trygghet i mørket
Hodelykter: Det oppfordres til at alle har med egen hodelykt. Silva har noen få utlånslykter. Møt opp i god tid!
Refleksvest: Alle må ha på godt synlig refleks, aller helst refleksvest.
Sko: Løpesko for grus/sti.

                                                                      Løypekart

loeypekart_GNO_640x1122.jpg

Onsdag 19. oktober ble Girls Night Out Trondheim arrangert med over 130 deltakere. Les mer om: arrangementet i Trondheim