- Vi er to gode kamerater som ønsker å gjennomføre et turprosjekt denne våren og sommeren. Til fots, på ski og med kajakk gjennom alle fastlands-Norges nasjonalparker på 80 dager, forklarer Gjermund Nordskar og Wenzel Prokosch. 

- Våre 37 nasjonalparker er spredt fra Hvaler helt i sør og til Varangerhalvøya helt i nord. Målet vårt er å gå igjennom og bestige det høyeste fjellet/toppen i hver av nasjonalparkene. For oss er Norges nasjonalparker et symbol på den aller flotteste naturen landet har å by på. Å gå igjennom og oppleve alle disse unike naturområdene, er en drøm og et spennende pionerprosjekt for oss, tilføyer de. 

Miljøverndepartementet satser nå målrettet for å markedsføre våre nasjonalparker sterkere. I den anledning håper også duoen Nordskar/Prokosch å kunne sette lys på og vekke en større interesse for bruk av fastlands-Norges 37 unike nasjonalparkområder. 

Om turkameratene

Gjermund Nordskar er 25 år gammel og har vokst opp innerst i Lommedalen. Han har drevet med allsidig idrett og friluftsliv hele livet og har blant annet tatt medaljer i både EM og VM i vintertriatlon. De siste årene har han bodd og vært på turer både på Svalbard, i Lofoten, Sogndal og Jotunheimen. Han er utdannet Arktisk Naturguide på Svalbard og har en bachelorgrad i fornybar energi fra Høgskolen i Sogndal. Nordskar er også utdannet breinnstruktør og jobber årlig som brefører og hyttebetjent på Fanaråkhytta, i tilegg til andre guideoppdrag.

Wenzel Prokosch er 25 år gammel og har vokst opp på Kolsås. Han har også drevet med friluftsliv og idrett helt fra han var liten og jobber idag som fotograf på frilansbasis innen arkitektur, design og landskap. I tillegg holder han workshops som gjestelærer ved fotolinjene ved Lofoten folkehøgskole og er også engasjert i Lofoten internasjonale fotofestival. Han har utdanning fra Fotofagskolen i Trondheim og jobbet etter det som assistent for fotograf Werner Huthmacher.


dovre-snoehetta_D708187.jpg
Dovrefjell-Sunndalsfjella, med Snøhetta, er blant Norges 37 nasjonalparker som turkameratene Gjermund Nordskar og Wenzel Prokosch må innom for å klare å nå målsetningen om å ta seg gjennom alle landets nasjonalparker i løpet av 80 dager. (Foto: Bjørn Johannessen)