I den sjette utgaven av Landsbyløpet i Randaberg som ble arrangert 26.september var det 569  fullførende deltakere fordelt på 91 på 5 km, 152 på 10 km og 80 på halvmaraton. 211 skolelever fullførte uten tidtaking og 35 løp i lagtempo. Det var fem færre enn de 574 som fullførte i fjor.

Det var fint vær med sol og lettere skydekke, men litt for mye vind 4-5 s/m til å være helt perfekte forhold. I år var start og målgang lagt til Randaberg Arena.

Det var på 10 km vi fikk de beste tidene med tre mann under 33 minutter med Ragnar Stølsmark øverst på lista med 32.23 og Elise Selvikvåg Molvik som vant på 35.52, som gjør henne til årets tiende raskeste kvinne på distansen.

Jan_Erik_Wergeland_Vinner_21km_landsbylopet_640.jpgJan Erik Wergeland, Sandnes IL  vinner halvmaraton i Landsbyløpet på 1.16.23  Foto: Arrangøren

Jan Erik Wergeland, Sandnes IL og Laila Todnem, GeoSoft vant halvmaraton på 1.16.23 og 1.39.44
På fem kilometer slo 16 år gamle Maria Wiig, Skjalg alle gutta ovg vant på 19.07, mens Daniel Higraff, Stavanger Triathlonklubb var raskeste mann  på 19.32. Tiden til Wiig bringer henne inn på 6.plass på årsstatistikken i klasse 16-17 år.

Lopsglede_landsbylopet_640.jpgStor løpsglede i Landsbyløpet. Foto: Arrangøren

Tommel_opp_i_Finvaeret _ute_i_loeypa_landsbylopet_640.jpgVi er nødt til å ha med et bilde fra det fine været og de grønne omgivelsene i det som kalles "Grønn Halvmaraton" i Landsbyløpet.  Den første med tommelen opp er May Britt Høyvik, som tok andreplass i klasse 30-34 år med 1.52.10. Bakerst er det Mona Wiig som vinner klassen på 1.49.31

Over 600 bilder fra Landsbyyløpet finner du på løpets hjemmeside.

Landsbyløpet 2015 from Fredrick Aakhus-Østrem on Vimeo.