Triatlet Gudmund Snilstveit, fra Vinnes i Fusa kommune utenfor Bergen, sikter mot norsk rekord i Ironman Arizona den 20. november 2011. Den norske rekorden på Ironman lyder på 8 timer og 40 minutt og ble satt så langt tilbake som i 1991. En Ironman-triatlon består av 3,8 km svømming, 180 km sykling og til slutt 42,2 km (maraton) løping, i tillegg kommer den tiden en bruker i skiftesonene mellom svømming-sykkel og sykkel-løp.

 

Ironman Arizona er betegnet som en ”rask” løype med flat sykkel og løpe del. Målsetningen til Gudmund er å komme under 8 timer og 30 minutt.

Link til Ironman Arizona: http://ironmanarizona.com/

 

VM-kvalifisering

Enda viktigere enn norsk rekord er det å samle poeng i VM-kvalifiseringen. Ironman Arizona er en konkurranse som er med i VM-kvalifiseringen til VM på Hawaii i oktober 2012. Kvalifiseringen består av flere konkurranser verden over, der en får poeng etter plassering. De 50 beste triatletene i verden kvalifiserer seg til VM i Ironman i PRO-klassen.

 

Gudmund deltar som eneste nordmann i PRO-klassen (”proff-klassen”) og konkurrerer dermed mot verdens beste triatleter. Han har allerede sikret seg 560 poeng for 6. plass i Ironman Wales 11.09.2011. Samme plassering i Arizona vil gi nærmere dobbelt så mange poeng da denne konkurransen er høyere rangert enn konkurransen i Wales. For å klare en VM-plass trenger han ca 3200 poeng totalt i 5 tellende konkurranser. 

Poengstilling så langt finnes her: http://ironmanpromembership.com/kpr-2/

 

Store startfelt

I Ironman Arizona er det påmeldt nærmere 3.000 triatleter. Av disse konkurrerer ca 50 i PRO-klassen for menn. Til sammenligning var det ca 1.500 deltakere i konkurransen i Wales.

 

Aldersklassene

Det finnes også en mulighet for å komme til Ironman VM på Hawaii som amatør gjennom gode resultat i aldersklassene. Hadde Gudmund valgt å delta i VM for aldersklassene ville han vært kvalifisert med seier i M25-29 årsklassen i Ironman Wales. Men Gudmund sier: "-Eg reise ikkje til VM for å vera turist"...