Dette var nok en av grunnene til at deltagerantallet denne gang stoppet på beskjedne 50. Men Audun Lavik i Ask var likevel godt fornøyd med gjennomføringen. På dette testløpet i midten av januar har de ingen ambisjoner om å lage et stor arrangement.

Som vanlig var Gular godt representert med hele 9 utøvere. Desverre måtte fjorårsvinner Marius Vedvik trekke seg i siste liten. Men da stod debutanten i Ask-løpet, Martin Finne, fram og sikret Gularseier med pene 14.16. Han ledet fra start til mål og kunne fortelle om gode løpsforhold der kulden var et større problem enn feste på vegen, som var godt.

Nærmest fulgte den unge Ask duoen Marius Sørli (14.47) og Magnus Enes Heggøy (14.49) som spurtslo Jacob Boutera i kampen om 3.plassen.

Eli Anne Dvergsdal fra Gular var suveren i kvinneklassen og hadde bare 7 herrer foran seg i mål. Vinnertiden ble 15.09, drøye 45 sekunder bak den suverene løyperekorden til Stine Larsen fra 1999.

Kjersti Fresvik sikret Gular dobbel mens Martine Enes Heggøy fra ASK ble nummer 3.

Etter løpet var det premieutdeling i klubbhuset på Finamyren med kaffe, boller og brus og uttrekkspremier til nesten alle mann. Som vanlig et kvalitetsarrangement fra den profesjonelle klubben som i år har blitt tildelt hovedmesterskapet i friidrett til sommeren.

Vinnerne Eli Anne Dvergsdal og Martin Finn.

Martin Finne tok teten fra start.

Eli Anne Dvergsdal var uten konkurranse i dag.

En smilende Lars Røttingen (t.v.) i en sterk Gulartrio

Kjersti Fresvik tar 2. plassen.

Sindre Egeland.

Bjørn Harald Bongom fra Varegg

Svein Furnes, en av Ask sine lovende ungdommer.

Bjarne Otto Lyngbø smiler til kondis.no

Jesper Jensen

HSI som vanlig godt representert på Ask, her ved Tom Igelkjøn

Øygun Bygstad, Jan Olav Stople og Håvard Magnussen

Martin Finne inn til seier.

Marius Sørli kniper 2.plassen.

Magnus Enes Heggøy rett fra syd i England og inn til 3. plass.

Lars Røttingen holder akkurat kvinnevinner Eli Anne Dvergsdal bak seg i mål.

Sigbjørn Reigstad fra Osterøy.

Unge Martine Enes Heggøy tar 3. plassen blant kvinnene.

Aud Skogen fra Ask blir nummer 4.

Flott utsikt til fastlandet i strålende vintervær.

Fornøyd ung Ask-kvartett etter løpet. Magnus Enes Heggøy (14) kom en snartur hjem fra England for å delta på Ask-løpet og vi ser han allerede har glidd greit inn i løpsmiljøet i England der de fleste løper i kortbukse uansett hva gradestokken viser.

Mye folk i målområdet med god utstikt til Nordhordalandsbrua.

Som vanlig stort premiebord på Ask.

Og selvfølgelig brus, kaffe og boller til deltagerne.

Maren Høviskeland (t.h) hadde god støtte i dag blant sine lagvenninner fra Ask etter løpet. Hun løp på 20.13 og var godt fornøyd med det.

IMG_3641-640.jpgHanne Liland og Bjørn Harald Bongom var godt fornøyd med dagens løp på Ask. Nå venter en uke på Grand Canaria med bl.a. maraton (Bjørn Harald) og halvmaraton (Hanne) neste søndag. Med ankomst lørdag blir det ikke lange akklimatiseringen fra sprengkulden i Bergen til varmen på Kanariøyene, men dette har gått greit tidligere. Etter løpet blir det mest avslapping for å ta seg igjen etter maratonløpet for Bjørn Harald mens Hanne håper å få trent litt også.

Martine Enes Heggøy, Magnus Enes Heggøy og Marius Sørli kunne smile for plasseringspremier.

Lars Røttingen er alltid på plass på Ask på Ask-løpet og Ask-stafetten. I år blir det også en 3. gang, hovedmesterskapet i friidrett arrangeres av Ask. Her sammen med Audun Lavik fra arrangørklubben.

To unge Ask-utøvere fullførte årets Ask-løp og fikk ekstrapremie for det.