Fotoingress: Lene Byberg, Bryne CK Gunn Rita Dahle Flesjå, Sola CK/ Multivan Merida og Ingrid Bøe Jacobsen,Halden CK/Sepura XC Superior tar de tre første plassene i årets NM terrengsykkel på rundbane i Melhus. Foto: Lena Øverbye

Ingrid Kristiansen rapporterer fra NM terrengsykkel på rundbane i Melhus, Trondheim:

Du følger Ingrid Kristiansen på hennes blogg med masse tips om  løping og andre kondisjonsidretter som truger, stand up padling,  kajakk, sykling. Hun skriver også mye om  trening både den fysiske delen og den psykiske delen.


I helgen ble det arrangert NM terrengsykkel rundbane på Melhus like utenfor Trondheim. Lørdag var det rundbane både for kvinner og menn junior ( Rundbane, rundbanesykling, cross country, eller bare terrengsykling er en gren innen sykkelsporten. Den mest vanlige grenen innen terrengsykling, der sykelistene sykler i skogsterreng med bakker både opp og ned over grusveier og stier. Rundbanesykling er meget populær både som toppidrett og breddeidrett. I 1996 ble rundbanesykling en  Olympisk sport, og det er den eneste terrengsykkelgrenen som er en olympisk øvelse. Birkebeinerrittet som mange kaller et terrengsykkelløp er som et gatesykkelløp i forhold til rundbane terrengsykkelritt)  

Det skulle bli spennende oppgjør i noen av klassene. Kvinner senior kjørte 5 runder, junior menn 5 , senior menn 7 og junior kvinner 4 . I senior damer var det ikke noe å gjøre med Gunn Rita Dahle Flesjå til tross for punktering vant hun med nesten 1 min. Det var gøy for alle oss tilskuere og se hvordan hun og alle de andre rytterne mestret denne krevende løypa som for oss vanlige hobbysykelister ikke hadde greid å komme oss rundt på sykkel. Plassene etter Gunn Rita kom Lene Byberg og Ingrid Bøe Jacobsen. Det ble aldri det helt spennende løpet , men flotte prestasjoner av alle jentene som stilte til start. Gunn Rita sa etter løpet at hun var inne i en tøff treningsperiode for å være best mulig til VM som går i Hafjell i begynnelsen av september, så hun følte seg litt tung og dau. Men det kunne ikke vi tilskuere se.

Herrepallen_foto_Lena_OEverby_IMG_5690-666x1000_500x751.jpg
Vea Iversen forsvarte mesterskapstrøya i senior menn. Han vant i år som i fjor til tross for at han har hatt noe skadetrøbbel tidligere i sesongen. Ola Kjøren tok sølv og virket noe ”dau” under løpet. Jeg har sett han mer offensiv i andre konkurranser i år. Sondre Kristiansen ble nr. 3 også han hadde lite trøkk i helga og da blir det jevn bra kjøring, men ikke noe mer. Han hadde nok håpet på et par plasser opp på pallen. Det mest spennende oppgjøret kom i men junior der det ble skikkelig spurt oppgjør mellom Erik Nordsæter Resell og Erik Hægstad.3. plassen fikk Sigurd Salberg Pedersen fra TVK. Torjus Bern Hansen var en av forhåndsfavorittene i juniorklassen, men han var dessverre ikke helt frisk og valgte og bryte løpet. I kvinner junior var detAnne Gabrielsen og Marit Sveen som kjempet om gullet. Marit Sveen punkterte på siste runde og dermed ble det en lett match for Anne Gabrielsen. Lisa Sæterbø fikk bronse.

Arrangementet var flott gjennomført av Gauldal sykkelklubb og de var heldige som hadde værgudene på sin side. Flott sommervær begge dager.

Gunn_Rita_og_Lene_foto_Lena_OEverby_IMG_5548-666x1000_500x751.jpg
Gunn Rita og Lene  i fint driv.   Foto: Lena Øverbye

Edvard_Vea_Iversen_foto_Lena_OEverby_IMG_5640-666x1000_500x751.jpg
Edvard var helt suveren i menn senior. Her i ensom majestet.  Foto: Lena Øverbye

 

Topp 3 i NM klassene:

Kvinner senior:

1.       Gunn Rita Dahle Flesjå, Sola CK/ Multivan Merida   1.23.33
2.       Lene Byberg, Bryne CK  1.24.30
3.       Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/Sepura XC Superior   1.31.13

Menn senior

1.      Edvard Vea Iversen Lillehammer CK/Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott  1.38.06
2.      Ola Kjøren Stiftstaden SK Trondheim  1.39.57
3.      Sondre Kristiansen, SK Rye.   1.41.31

Kvinner junior

1.       Anna Gabrielsen, Asker CK   57.28
2.       Marit Sveen, Romeriksåsen SK/Merida NTG  1.01.52
3.       Lisa Sæterbø, TVK   1.06.04

Menn junior

1.       Erik Nordsæter Resell, TVK sykkel/Merida NTG   1.16.26
2.       Erik Hægstad, Fiskum IL sykkel/Merida NTG       1.16.26
3.       Sigurd Salberg Pedersen, TVK  1.19.06

ALLE   RESULTATER