Etter en periode med mildvær var endelig kuldegradene på plass på Linderudkolle,n og Kjelsås IL var i kveld klar til å starte snøproduksjoen i det nye skianlegget. 5 km med langrennsløyper skulle få et fint hvitt dekke. Da de skulle starte den første kanonen så de at noe var galt, noen hadde vært ute med avbitertang og kuttet flere av strømledningen på kanonen. En runde til de andre kanonene viste at samtlige av de fire kanoene var ødelagt på samme måte. Det er tydelig at dette er en planlagt sabotasje, da noen av ledningene er tykke og det kreves en ganske kraftig tang for å kutte dem.
 

kanon1.jpg

Anlegget brukes av skiglade barn og unge fra klubbene Kjelsås, Årvoll, Skeid og Hasle/Løren, dermed har pøblene ødelagt for over 1 000 skiglade unger, som nå gledet seg til å kunne ta skiene fatt mot slutten av denne uken. Kjelsås rakk å produsere litt snø i starten av november og har en runde på kun 400 meter, som kan benyttes til trening, men her er det trangt om saligheten.

Det skal arrangeres flere skirenn her i vinter, blant annet KM for Oslo skikrets om kun tre uker, så det haster med å få orden på kanonene igjen.
 

kanon3.jpg

– Noen har valgt å ødelegge for veldig mange barn og unge! Dessverre blir det ingen produksjon av snø i kveld. Noen har sabotert kanonene og de som har gjort dette, vil selvfølgelig bli meldt til politiet, skriver leder av Kjelsås langrenn, Pål Jensen, på facebooksiden til langrennsklubben.

Saken blir meldt til politiet, men Kjelsås Il er interessert i tips om hvem som kan ha gjort dette. Vet du noe? Kontakt Kjelsås IL.

Liderudkollen langrennsarena

Kjelsås langrenn