Gulekoppen. Foto: Unni Kiviranta.

344 deltakere startet i årets Hornindal Rundt, som ble arrangert for sjette året på rad. 175 av de startet på 75 km og 159 på 38 km.

Snudd løype
Som i 2012 måtte arrangøren snu løypa på grunn av mye snø i fjellet på nordsiden av dalen. De som løp hel distanse snudde da ved halvt løp på Horndøla bru med retur same vei mot mål på Grodås.

Løyperekord for damer (snudd trase)
Selv om hel distanse ble snudd, så blir det ikke enklere av den grunn, og rekordtiden til Malene Blikken Haukøy er sterk. I likhet som rekordholderen for herrere, Lars Erik Skjervheim, er også Malene på landslaget vårt i randonee. Slik sett litt synd at ikke løpet gikk normalløypa. Men regner med hun stiller til start i 2016 for å ta rekorden i ordinær løype.

75 km
Vinner Tommy Haga er fra Sandnes men bor i Sogndal.  Han vant helt løp med tiden 9.57.30. Andreplass tok Kjetil Myklebust med tiden 10.44.28. Tredjeplass tok Roman Evarts med tiden 10.53.36.

Dameklassen ble vunnet av Malene Blikken Haukøy fra Kyrkjebø i Høyanger, men bor i Sogndal. Hun satte ny rekord for damer med tiden 10.44.03. Andre dame ble Hilde Aders med tiden 12.06.43. Tredje dame ble Mona Kjeldsberg med tiden 14.00.43.

38 km.
Vinner i herreklassen ble Roger Lillestøl fra Hornindal med tiden 4.38.18. Andreplass tok, den også lokale Rasmus Haugen,  med tiden 5.04.35. Tredjeplass tok Cato Ryste fra Volda med tiden 5.12.20.

Vinner i dameklassen ble Ida Nilsson med tiden 4.54.33 som er ny løyperekord. Andre dame ble Anita Vardal med tiden 5.55.45. Tredje dame ble Jenny Back med tiden 6.01.34.

Skryt til arrangøren!
Med fare for at det blir klipp og lim fra tidligere år,  så må det være med at arrangøren stadig imponerer med et velsmurt arrangment. Alle detaljer er tenkt på, og som deltaker føler man seg ivaretatt på alle måter.

Resultatliste Hornindal Rundt 2015. (totalt og klassevis i pdf)

For mer info se hjemmesiden til Hornindal Rundt.

For flere bilder, se album fra ulike deler av løypa på facebooksida til Hornindal Rundt. Blant annet bilder av deltakerne på Kirkhornssætra og bilder ved passering Sandgrova.

Helge Fuglseth i Kondis passerte på vei til Jølster Maraton og tok noen bilder der løperne nettopp har løpt av Rv60.

Se videosnutt av starten filmet av Svein-Rune Johannessen.

Ida Nilsson. Foto: Helge Fuglseth.

Kjetil Myklebust. Foto: Helge Fuglseth.

Malene Blikken Haukøy. Foto: Helge Fuglseth.

Martin Hauge-Nilsen (6), Arve Haugland (52) løp helt løp. Leiv Jakob Berstad (449) løp halvt løp. Foto: Helge Fuglseth.

Folksomt på Rv 60. Foto: Helge Fuglseth.

Tommy Haga passerer her bak skolen og har bare sjarmøretappen igjen før mål inne i Hondalshallen. Foto: Helge Fuglseth.

Bilde av oppløpssiden i Honndalshallen. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Her blir Tommy intervjuet av mediesjef Svein Otto Espe etter målgang. Foto: Helge Fuglseth.

De beste på halvt løp. Fra venstre Rasmus Haugen, vinnere Roger Lillestø og Ida Nilsson. Tredje dame Jenny Back. Ikke til stede: Cato Ryste og Anita Vardal. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Pallen for 75 km. Fra venstre Kjetil Myklebust, Tommy Haga og Roman Evarts. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Pallen for 75 km. Fra venstre Hilde Aders, Malene Blikken Haukøy og Mona Kjeldsberg. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

De beste på 75 km samlet. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Bilder som følger under er tatt av Ole Eltvik // Hornindal Rundt. På Sætrehornet - post 5.